Dünya
  • 28.9.2023 23:55

NASA'nın astroitten getirdiği minik parça uzay aracının içini tamamen kapladı.. Çalışmalar durduruldu

NASA’nın Dünya’ya 2182 yılında çarpma ihtimali olduğu belirtilen Bennu asteroidini incelemesi için gönderdiği uzay aracı OSIRIS- Rex'in getirdiği parçalarda yapılan araştırmalarda daha önce keşfedilmemiş siyah bir madde bulundu.

Uzaydan gelen gizemli madde NASA'yı alarma geçirdi
ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) uzay aracı Osiris-Rex, yedi yıl önce Bennu adındaki asteroitten örnek almak amacıyla yolculuğuna başlamıştı. Uzay aracı, yolculuğunu tamamlamasının ardından Dünya'ya döndü.

Uzaydan NASA tarafından Dünya'ya getirilen ilk asteroit örnekleri, yolculuğunu tamamlamasıyla birlikte Dünya’ya ulaştı.

Osiris-Rex uzay aracı örnek kapsülünü 100 bin kilometre uzaklıktan bıraktı ve kapsül 4 saat sonra paraşütle Utah Çölü’ne iniş yaptı.

Örnekler inceleme için NASA'nın Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'ne götürüldü.

NASA'DAN TEDİRGİN EDEN AÇIKLAMA

İnceleme kapsamında Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'ne götürülen örnekler ile ilgili NASA'dan tedirgin eden bir açıklama geldi.

Dünyaya geri dönen uzay kapsülünün bilinmeyen bir madde ile tamamen kaplanmış olduğunu duyuran NASA araştırmaları durduğunu ve örneğin kurşun kaplama bir odaya alındığını açıkladı.

Bennu asteroidi

Dünya'dan 81 milyon kilometre uzaklıkta Güneş'in yörüngesinde dönen ve Empire State Binası büyüklüğünde olan Bennu’nun çok daha büyük bir asteroidin kırılmış parçası olduğuna inanılıyor.

Bennu'nun 2182 yılında Dünya'ya tehlikeli bir şekilde yaklaşması bekleniyor.

Bennu asteroidi çalışmasının liderliğini yapan Arizona Üniversitesinden Dante Lauretta, Osiris-Rex'in topladığı verilerin asteroidi saptırma çabasına yardımcı olacağını düşündüklerini söyledi.

NASA'nın Florida'daki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden 2016’da uzaya gönderilen ve 2018'de Bennu asteroidine ulaşan Osiris-Rex, Bennu'nun karbon bakımından zengin olan karanlık yüzeyinden moloz parçaları toplamasının ardından 2021’de 178 milyon mil (yaklaşık 286 milyon kilometre) mesafeden dünyaya dönüş için yola çıkmıştı.

Güncellenme Tarihi : 29.9.2023 23:02

İLGİLİ HABERLER