Gündem
  • 25.8.2024 19:15

Nasrallah . İsrail'in derinliklerindeki askeri üsleri ve savaş gemisini vurduk

Hizbullah: İlk aşama tamamlandı! Nasrallah'dan beklenen açıklama geldi...

İsrail'in Güney Lübnan'a yönelik önleyici hava saldırıları ve Hizbullah'ın Pazar günü erken saatlerde verdiği misilleme yanıtının ardından, Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrallah bir konuşma yaparak, komutan Fuad Şükr'ün suikastına yanıt vermedeki gecikmenin İsrail ve ABD'nin kapsamlı seferberliğinden kaynaklandığını açıkladı. Gecikmenin  ayrıca Direniş Ekseninin topluca mı yoksa bireysel olarak mı yanıt vermesi gerektiği konusunda istişarelere izin verdiğini ve müzakereler için yeterli zaman sağladığını vurguladı.

Son dakika... Hizbullah: İlk aşama tamamlandı Nasrallahdan beklenen açıklama geldi...

Nasrallah, Hizbullah'ın son operasyonunu Pazar günkü eylemlere atıfta bulunarak "Arbain Günü" olarak adlandırdı.

Hizbullah'ın Direniş Ekseninin aynı anda yanıt verip vermeyeceğini düşündüğünü ve Gazze ile ilgili müzakerelere izin vermek için beklemeye karar verdiğini ayrıntılı olarak açıkladı. Ayrıca Hizbullah'ın eylemlerinin ardından İran ve Yemen'den daha fazla yanıt beklendiğini belirtti.
 
Nasrallah, "Operasyonun birincil hedefi İsrail'in derinliklerindeki askeri bir hedefti: Glilot üssü," diye açıkladı. 

Operasyonun sivil altyapıdan ziyade askeri bir hedefi hedef aldığını ve Hizbullah'ın Lübnanlı sivilleri koruma ve Fouad Shokor suikastını ele alma konusundaki kararlılığını yansıttığını vurguladı.

"Hedef stratejik olarak Tel Aviv'e yakın olacak şekilde seçildi," dedi.

Nasrallah ayrıca, "İsrail içindeki operasyon için birincil hedefi belirledik, bu da İsrail askeri istihbaratının Aman Tümeni olarak adlandırılan ve 8200 Birimi'ni içeren Glilot üssü." diye ekledi.

"Karar, insansız hava araçları geçene kadar Demir Kubbe'yi birkaç dakika boyunca meşgul etmek için 300 Katyuşa roketi fırlatmaktı," diye açıkladı Nasrallah.

Nasrallah, Hizbullah'ın güdümlü füzeler ve insansız hava araçlarıyla tüm hedeflenen hedefleri başarıyla vurduğunu, insansız hava araçlarının Lübnan-Filistin sınırını geçerek "İsrail'e Bekaa Vadisi'nden insansız hava araçlarının fırlatıldığı ilk sefer" olduğunu belirtti. 

Nasrallah'a göre, birkaç insansız hava aracı hedeflerini vurdu, ancak "düşmanın hasarın tam boyutunu gizlediğini" belirtti. 

"Kullanılan roket sayısıyla ilgili abartılı İsrail iddialarının düşmanın başarısızlığını ve zayıflığını ortaya koyduğunu" öne sürdü ve bunu Arbain Günü'nün bir başarısı olarak değerlendirdi.
 
Dahası, Nasrallah, Hizbullah'ın Ben Gurion Havaalanı veya İsrail Savunma Bakanlığı dahil olmak üzere Tel Aviv'deki belirli yerleri hedef almayı planlamadığını açıkladı. Ayrıca, Nahariya, Akka ve diğer bölgelerdeki herhangi bir hasarı Hizbullah'ın doğrudan saldırılarından ziyade İsrail füze savunma sistemlerine bağladı.

"Düşman yüzlerce saldırıdan bahsediyor, ancak bunlar sadece iki füze fırlatma platformunu vurdu," diye belirtti. 

Nasrallah ayrıca, "Düşman saldırılarına operasyonumuzdan yarım saat önce başladı, bu da istihbarat bilgisi olmadığını gösteriyor. Bunun yerine, unsurlarımızın hareketlerini gözlemledi ve askeri operasyonumuz hassasiyetle tamamlandı." dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri ayrıca şunları ekledi: "Hizbullah'ın Şokor suikastına verdiği yanıt sona erdi ve Lübnan dinlenebilir. Düşmanın bugünkü olaylar hakkındaki sessizliğinin sonuçlarını izleyeceğiz ve sonuç tatmin edici olursa yanıt operasyonunun sona erdiğini düşüneceğiz."

İsrail'in kuzeyinde tansiyon hiç olmadığı kadar yüksek. Karşılıklı saldırılar dün geceden beri devam ediyor. İsrail başbakanı Netanyahu, Lübnan'a bu sabah düzenledikleri saldırılara işaret ederek, "Kim bize zarar verirse biz de ona veririz." dedi ve İsrail ordusuna "tehdidi" ortadan kaldırması talimatı verdiklerini belirtti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın 18:00'da bir konuşma yapacağı duyuruldu. Hizbullah İsrail'e yönelik misillemenin ilk aşamasının tamamlandığını duyurdu ve İsrail askeri üsleri ve kışlalarının hedef alındığını açıkladı. Hizbullah lideri Nasrallah operasyonla ilgili olarak, "İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Çok sayıda Lübnanlı sivili şehit etti. İsrail'e 340 roket fırlattık. Operasyonumuz başarıyla sonuçlandı. Onlar için istihbarat yenilgisiydi. Operasyonumuz planlandığı gibi sona ermiş oldu. Bu saldırının tekrarını gerçekleştireceğiz" dedi.

"İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı"

Hizbullah lideri Nasrallah operasyonla ilgili detayları aktardı

Nasrallah, "İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Çok sayıda Lübnanlı sivili şehit etti. Misillemeyi geciktirmek cezanın parçası. Operasyona Erbain günü adını verdik. Lübnan'daki sivilleri koruyoruz. Hedef askeri olacaktır. Bu operasyonlarda iki silah kullanıldı. Askeri hedef Tel Aviv şehrine yakındı. Büyük hedefleri belirledik. İntikam almaktan vazgeçmedik, bu ilk aşamaydı. Drone'ların tamamı hazırdı. Bu bizim ilk kez o bölgeden droneları gönderdiğimiz saldırı oldu. Tüm fırlatma bölgeleri çalıştı. İsrail'e 340 roket fırlattık. Operasyonumuz başarıyla sonuçlandı. Onlar için istihbarat yenilgisiydi. Operasyonumuz planlandığı gibi sona ermiş oldu. Bu saldırının tekrarını gerçekleştireceğiz.

Güncellenme Tarihi : 25.8.2024 19:25

İLGİLİ HABERLER