Gündem
  • 7.8.2024 22:18

Nasrallah : İsrail'in fabrikalarını yarım saatte yok edecek durumdayız

Nasrallah: Cevap kaçınılmaz olarak gelecektir... Kuzeydeki işgal altındaki fabrikaları bir veya yarım saat içinde yok etmekle tehdit etti. 

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, 6 Ağustos 2024 Salı günü, grubun önde gelen lideri Fouad Şükr'e yönelik suikasta tepkisinin, İran'la birlikte veya bireysel olarak "kaçınılmaz olarak geleceğini" doğruladı. Tel Aviv açısından o... "Cezasının bir parçası."

Bu, İsrail'in Lashkar'a düzenlediği suikastın birinci hafta dönümü vesilesiyle televizyonda yayınlanan bir konuşmada geldi; bu konuşma sırasında kendisi, grubunun kuzey İsrail'deki fabrikaları "bir veya yarım saat içinde" yok etme kapasitesine sahip olduğunu ileri sürdü .

Nasrallah, "İster kendi başımıza, ister eksen çerçevesinde (yani İran ve Yemen) Allah'ın izniyle (Şükr suikastına) cevabımız gelecektir" dedi.

"Sonuçları ne olursa olsun ne olursa olsun (Şükr suikastı) cevapsız kalamaz" diye vurguladı.

İsrail'e verilecek cevabın "güçlü, etkili ve etkili bir cevap olacağını ve bizimle onlar arasında günler, geceler ve savaş alanları" olacağını belirtti ve herhangi bir özel açıklama yapmadı.

Grubunun, İsrail'in kuzeyinde inşa edilmesi yaklaşık 34 yıl süren kimya, teknoloji ve gıda fabrikalarını "yarım saat veya bir saat içinde" yok edebileceğine dikkat çekti.

Nasrallah, İsrail'in "bugün bir buçuk ayakta durduğunu ve bugünkü (partinin tepkisini) bekleme durumunun savaşın bir parçası olduğunu" belirtti.

Şöyle dedi: "Cevap vereceğiz, ancak dikkatli ve dikkatli bir şekilde ve İsrail'in bizim cevabımızı beklemesi cezanın bir parçası."


Tel Aviv, Hamas siyasi bürosu başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesi ve Hizbullah'ın önde gelen askeri lideri Fouad Shukr'un Beyrut'ta bir binaya düzenlenen baskında öldürülmesi sonrasında İran ve Hizbullah'tan ortak bir yanıt bekliyor. geçen hafta banliyö.

Bu, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde Amerikan desteğiyle yürüttüğü ve çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 131.000'den fazla Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı, 10.000'den fazlasının da kayıp olduğu savaşı sürdürdüğü bir dönemde geldi.

Tel Aviv, uluslararası toplumu küçümseyerek, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için önlemler alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek savaşı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 7.8.2024 22:24

İLGİLİ HABERLER