Gündem
  • 7.8.2024 22:24

El Kassam : Pusuya düşürüğümüz işgalcilerin iki tankerini, üç tankını imha ettik

El Kassam, iki "Nimr" tankerinin imha edildiğini, Refah'ta hassas bir pusu kurarak 3 tankın hedef alındığını ve helikopterlerin askerleri tahliye etmek için iniş yaptığını duyurdu.
Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 6 Ağustos 2024 Salı günü, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta İsrail zırhlı kuvvetlerine karşı önceden hazırlanmış ayrıntılı bir pusu kurduğunu duyurdu.

El Kassam, savaşçılarının İsrail zırhlı kuvvetlerini sıkı bir pusuya düşürmeyi başardığını ve iki "Nimr" asker taşıyıcısını "Gerilla Eylemi" cihazı ve iki "Al-Yassin 105" mermisiyle imha ettiğini söyledi.

El-Kassam'ın açıklamasına göre, savaşçılar daha sonra karadan iki "Merkvah" tankını ve bir "Al-Yassin 105 " mermisini hedef aldı ve ayrıntılı pusunun Refah'ın doğusundaki El-Tabain Camii yakınındaki George Caddesi'nde gerçekleştiğine dikkat çekti.

El Kassam, savaşçılarının ölü ve yaralıları bölgeden tahliye etmek için iniş yapan helikopteri tespit ettiğini, çatışmaların devam ettiğini kaydetti.

El-Kassam, başka bir açıklamasında, George Caddesi'ndeki işgal araçlarına önceden hazırlanan ayrıntılı pusunun devamında, savaşçıların, imha edilen asker taşıyıcısını geri çekerken, kurtarma gücüyle birlikte gelen İsrail "Merkvah" tankını da hedef alabildiğini söyledi. pusu yerinden.

Refah'ın doğusunda "alışılmadık bir olay"

İlgili bir bağlamda İsrail Yayın Kurumu, olağandışı bir olayda silahlı kişilerin Refah'ın doğusundaki ordu kuvvetlerine RPG mermisi ateşlediğini söyledi.

Refah'ın doğusunda "olağandışı" olarak nitelendirdiği olay sonrasında İsrail yetkililerinin Kerem Şalom sınır kapısını kapatma kararı aldığını belirtti.

Bu, işgalcilerin Gazze Şeridi'nin güneyindeki çatışmalarda 4'ü ağır olmak üzere 7 İsrail askerinin yaralandığını duyurmasından bir gün sonra geldi.

İsrail Ordu Radyosu, patlayıcı madde patlaması sonucu 7 askerin yaralandığını bildirdi.

Dün Pazartesi günü El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah şehirlerinde düzenlenen iki bombalı operasyonda İsrail askerlerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

Hamas her gün Gazze'de İsrail askerlerinin öldürüldüğünü, yaralandığını, askeri araçların imha edildiğini duyurmakta, zaman zaman çevre yerleşimlere roket atmakta ve bazı operasyonlarını belgeleyen video klipler yayınlamaktadır.

İşgalci devlet, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de Amerikan desteğiyle yürüttüğü savaşla çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 131.000'den fazla Filistinlinin şehit ve yaralanmasına, 10.000'den fazla kişinin de kaybolmasına neden oldu.

Güncellenme Tarihi : 7.8.2024 22:43

İLGİLİ HABERLER