Gündem
  • 7.8.2024 22:30

Mısır İran'ın saldırı saatini verdi

Mısır, Tahran'ın talebi üzerine havayollarına önümüzdeki saatlerde İran hava sahasından kaçınma çağrısında bulundu

Mısır, İsrail ile İran arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde Perşembe günü tüm havayollarına İran hava sahasından üç saat boyunca kaçınmaları yönünde bir bildirim yayınladı.

Herzi Halevy: Sinwar'ın yeni bir iş unvanı alması onu hedef almamızı engellemeyecek. Onları öldürmeyi bırakmayacağız.

Mısır Extra News TV kanalının Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı'ndan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, İranlı yetkililer havayollarından askeri eğitim nedeniyle ülkenin hava sahasından kaçınmalarını istedi.

Kaynak, "Askeri tatbikatlar nedeniyle hava sahasında uçuş yapılmaması yönünde İranlı yetkililerden bildirim geldi" dedi.

Kaynağa göre, bildirim dünyadaki tüm sivil havayollarına gönderildi.

Çarşamba günü Mısırlı yetkililer, pilotlara uçuş güvenliğiyle ilgili bir “Notam” bildirisi yayınladı ve şunu belirtti: “Talimatlar 01:00 – 04:00 GMT (04:00 – 07:00) arasında geçerli olacaktır. Perşembe, zamanlamaya bağlı olarak).

"Tüm Mısır havayolları Tahran'ın uçuş bilgi bölgesi (FIR) üzerinden uçmaktan kaçınmalı" diyerek, bu bölge üzerinde hiçbir uçuş planının kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Duyuruda, ihraç nedeni hakkında daha fazla ayrıntı verilmedi.

NOTAM olarak bilinen Hava Görevlerine Bildirim sistemi, uçuş emniyetinin sağlanması amacıyla pilotlara bildirimler gönderir.

Havayolları, geçen hafta Tahran'da Hamas siyasi bürosu başkanı İsmail Heniye'nin öldürülmesinin ardından İran'ın olası bir tepkisi korkusunun arttığı bir dönemde, İran ve Lübnan üzerinden uçuşların durdurulduğunu duyurdu ve İsrail'e uçuşlarını iptal etti.

Kaynak: RT + ajansları

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 7.8.2024 22:01

İLGİLİ HABERLER