Gündem
  • 29.9.2024 21:40

Nasrallah'ı öldürüp Hizbullah karargahını yok eden sığınak bombaları Amerika'dan

27 Eylül 2024 Cuma akşamı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a düzenlenen suikast sırasında İsrailli savaş UÇAKLARI Beyrut'un güney banliyösü Haret Hreik'te İngilizce adıyla sığınak avcıları kullanarak 6 binayı bombaladı.

Saldırının ardından İsrail Ordu Radyosu, "69'uncu Filoya ait uçaklar, Nasrallah'ın ikametgahına her biri bir ton ağırlığında yaklaşık 85 sığınak patlatıcı bomba attı" dedi ve başkent Beyrut ve çevresinde yankılanan büyük bir sese neden oldu. halk arasında terör ve paniğe yol açtı.

Bunun sonucunda Haret Hreik'te 6 bina tamamen yerle bir olurken, video klipler ve televizyon görüntülerinde binaların yerde dümdüz durduğu, bazılarının ise tamamen yıkıldığı, üzerinden alev ve dumanın uzun süre yükselmeye devam ettiği görüldü. Siteden yayınlanan video kliplere göre , hava saldırıları o kadar güçlüydü ki, krater oluşumuna ve çevredeki binaların çökmesine neden olmuş, İsrail bombardımanı sonrasında bölgeyi çevreleyen sokaklardan bazılarının yok olduğu GÖRÜLDÜ..

İsrail, Hasan Nasrallah'a ne tür sığınak patlatıcı bombayla suikast düzenledi?

İsrail Hava Kuvvetleri'nin Telegram'daki resmi kanalında yayınladığı video klibe göre , Haret Hreik'e düzenlenen saldırıda kullanılan en az 8 uçağın sığınak avcılarıyla silahlandırıldığı, burada 69'uncu Filoya ait F-15i savaş uçaklarının görüldüğü belirtildi. Hava Kuvvetleri, Nasrallah'a suikastı gerçekleştirmek üzere Hatzrim Hava Üssü'nden havalandı. 

Video klipte bazı uçaklar ve taşıdıkları bombalar görülüyordu ancak bazıları o kadar uzaktaydı ki modelleri veya taşıdıkları bombalar net olarak tespit edilememişti, ancak en yakındaki uçaklar BLU-109 bombalarıyla silahlandırılmıştı. 

Video, 8 uçağın en az 15 adet 2.000 poundluk bomba ile donatıldığını gösteriyordu; bunlara bombaların üzerine monte edilmiş hassas bir yönlendirme sistemi olan JDAM sistemleriyle donatılmış ABD yapımı BLU-109 bombaları da dahildi.
İsrail Ordusu tarafından yayınlanan ve F-15i uçaklarını gösteren video klibe ek olarak, İsrail Yayın Otoritesi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın Haret Hreik'teki karargahına düzenlenen baskınlara F-35 hayalet savaş uçaklarının katıldığını söyledi; bu, birden fazla kişinin katıldığına işaret ediyor olabilir. Saldırıda her biri farklı türde sığınak patlatan bombalar taşıyan İsrail uçakları kullanıldı.

Bu bağlamda iki üst düzey İsrailli askeri yetkili, New York Times'a, Hasan Nasrallah'ı öldürmek için dakikalar içinde 80'den fazla bomba atıldığını söyledi ancak kullanılan mühimmatın türünü teyit etmedi. 



 

Güncellenme Tarihi : 29.9.2024 22:31

İLGİLİ HABERLER