Gündem
  • 29.9.2024 21:23

Nasrallah'ın cesedine ulaşıldı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın cenazesi bulundu… Bulunduğu yeraltı sığınağına 20'ye yakın beton delici sığınak bombası atılan Nasrallah'ın cesedine bir türlü ulaşılamıyordu.
Günler süren enkaz kaldırma çalışmalarından sonra bugün cesedine ulaşıldı..

Lübnanlı bir güvenlik kaynağı CNN'e yaptığı açıklamada, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın cesedinin cumartesi günü bulunduğunu söyledi.

Cesedin tek parça halinde olduğunu da sözlerine ekledi.


Reuters, 29 Eylül 2024 Pazar günü bir tıbbi ve güvenlik kaynağına dayandırarak, Lübnan Hizbullah grubunun Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın cesedinin, İsrail'in güney banliyölerine düzenlediği hava saldırısı bölgesinden çıkarıldığını bildirdi. Beyrut ve sağlam olduğu.

Hizbullah'ın Cumartesi günkü ölümünü doğrulayan açıklamasında Nasrallah'ın nasıl öldürüldüğü veya cenazesinin tarihi belirtilmedi ancak iki kaynak, vücudunda doğrudan bir yaralanma olmadığını ve ölüm nedeninin patlamanın gücünden kaynaklanan künt bir travma gibi göründüğünü söyledi.

İsrail Kanal 12, askeri istihbarattan bir kaynağın aktardığı bilgiye göre Nasrallah'ın havalandırılmayan bir yerde bulunduğunu, hava kuvvetlerinin bombalaması sonrasında bulunduğu odaya gaz girerek boğularak öldüğünü açıkladı.

Aktivistler, geçtiğimiz saatlerde Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın suikastına sahne olan, bölgede derin bir çukur ve yaygın yıkımın yaşandığı mekanın video kliplerini sosyal medyada yayınladı.


 

Güncellenme Tarihi : 29.9.2024 22:57

İLGİLİ HABERLER