Dünya
  • 29.9.2024 11:00

Nasrallah'ın öldürülmesine İran yardım etti mi?

Muhammed Ali El Hüseyni, Hasan Nasrallah suikastından BİR gün önce El Arabiya kanalına verdiği röportajda, İran'ın Hizbullah liderine yönelik tutumuna ilişkin ciddi detayları ortaya çıkardı.

الأمين العام للمجلس الإسلامي العربي محمد علي الحسيني يوجه رسالة إلى حزب الله

El-Hüseyni şunları söyledi: "İran, Nasrallah'ın kellesini istedi... Bir araya gelin ve vasiyetinizi yazın." Ayrıca Nasrallah'ın ilk hedef haline geldiğini ve İran'ın kellesi karşılığında bilgi sağladığını, bunun da denklemde devrime yol açtığını belirtti.

محمد علي الحسيني (@sayidelhusseini) / X

Muhammed Ali El Hüseyni: İran'daki derin devlet Nasrallah'ı, Haniye'yi ve Kasım Süleymani'yi feda etti…

Muhammed Ali El Hüseyni: Yemin ederim Nasrallah'ın halefi olan herkes öldürülecek... İran herkesin bilgilerini İsrail'e sızdırdı.

Muhammed Ali El Hüseyni: İran'daki derin devlet Hamas, Hizbullah ve Halk Seferberlik Güçleri liderlerini terk etti... ve yakında Husilere karşı da aynı tavrı takınacak.
Husi liderlerin de yer bilgileri verildi. Lübnan'dan sonra Husi liderlerine suikastler başlayacak…

 İran, dış ilişkileri olan ve rejimi sürdürmeye istekli kişilerden oluşan derin bir devlet tarafından yönetiliyor... ve Hamaney gerçek hükümdar değil.

Tahran rejimi kendi çıkarlarını gözetiyor ve Irak'a karşı savaşta Amerika ve İsrail ile doğrudan işbirliği yapıyor.

İran rejimi, çıkarlarını elde etmek için Süleymani ve Haniye'yi feda etti.

Lübnan halkı ve Şii çevresi, İran'a, Hamaney'e ve onları perişan eden herkese karşı hoşnutsuzluk ve öfke içinde.

Hamaney'in işi propaganda yapmak, kışkırtmak, moral yükseltmek ve siyasi hedeflere hizmet etmek için dini anlatıları kullanmaktır.

Nasrallah'ın varlığının yeri ve zamanlamasına ilişkin koordinatlara ilişkin "altın bilgi" Tahran'dan ilgili tarafa geldi.

Arap İslam Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Ali El Hüseyni: İran, kendisini nükleer devlet ilan etme izni karşılığında Nasrallah'ın kellesini verdi.

 

"ORTAKLARIN SENİ SATTI"

Lübnan'daki Arap İslam Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Ali el-Hüseyni'nin 25 Eylül'de Al Arabiya'ya verdiği röportajda Nasrallah'ı uyararak, İran'ın kendisini sattığını söylemesi oldukça dikkat çekti.

Hüseyni açıklamasında şunları dile getirdi:

"Nasrallah, İran'ın senin hakkında ne dediğini bilseydin, denklem tersine dönerdi. Vasiyetini yaz, bu bir tehdit değil. Çünkü Kudüs'e girme hayallerin seni aldattı, ortakların da seni sattı."

Arap İslam Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Ali El Hüseyni, Hasan Nasrallah'ın başına ne geleceğini bir gün önce tahmin etti

BİR GÜN ÖNCE TELEVİZYONDAN UYARDI

“MİLLETİNİ DEĞİL İRAN'I TERCİH ETTİN”

Arap İslam Konseyi Sekreteri Muhammed Ali El-Hüseyni, Nasrallah'ın ölümünün ardından X hesabından paylaşımda bulundu.

Nasrallah ile fotoğrafını paylaşan Hüseyni şu ifadeleri kullandı:

"Lübnan'ı birlikte özgürleştirdik. İsrail'i kovduk. Fakat sen kardeşlerini, milletini değil İran'ı tercih ettin. Onlar da seni mazlumlara karşı kullanıp ortada bıraktı"

Güncellenme Tarihi : 29.9.2024 10:44

İLGİLİ HABERLER