Dünya
  • 23.9.2024 09:41

Netanyahu: Gazze'deki İsrailli esirlerin yaklaşık yarısı hâlâ hayatta...

 Gazze Şeridi'ndeki aşiretlerden yardım isteme planının başarısızlığını kabul etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 22 Eylül 2024 Pazar günü Gazze Şeridi'ndeki tutukluların yaklaşık yarısının "hala hayatta" olduğunu söylerken, İsrail'in Şeridi'ndeki yardımları kabileler arasında dağıtmada başarısız olduğunu kabul etti.

Netanyahu, Knesset'te (Parlamento) Dışişleri ve Güvenlik Komitesi önünde yaptığı kapalı oturumda birçok konuya değinerek şunları söyledi: "Elimizdeki bilgilere göre (Gazze'de) kaçırılanların yarısı, ) hala hayattalar” diyen İbranice Yedioth Ahronoth gazetesine göre .

Perşembe günü İsrailli tutukluların aileleri, Mahkumlar ve Kayıp Kişiler İşleri Koordinatörü Gal Hirsch'in Hamas'la bir değişim anlaşmasının tamamlanması için Amerikan yönetimine sunduğu "güvenli çıkış" önerisine saldırdı ve öneriyi "dolandırıcılık ve ucuz" olarak nitelendirdi. manipülasyon."

İsrail, cezaevlerinde en az 9.500 Filistinli mahkum tutuyor ve Gazze'de 101 mahkum olduğunu tahmin ederken, Hamas rastgele İsrail baskınlarında düzinelerce mahkumun öldürüldüğünü duyurdu.

 Netanyahu: Gazze'deki İsrailli esirlerin yaklaşık yarısı hâlâ hayatta... Gazze Şeridi'ndeki aşiretlerden yardım isteme planının başarısızlığını kabul etti


İlgili bir bağlamda Netanyahu, Knesset'in (Parlamento) Dışişleri ve Güvenlik Komitesi'nin kapalı oturumunda, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli kabilelerin halka insani yardım dağıtmasına izin verme girişimini ortaya çıkardı, ancak bunun başarısızlığını kabul etti. İbrani medyasına göre.

Netanyahu, "Gazze'deki aşiretlerin insani yardım dağıtmasına izin verilmeye çalışıldı ancak başarılı olamadı" diyerek, "(Gazze Şeridi'nin) askeri kontrolüne karşı olduğunu ve" başka çözümler bulacağız" dedi. daha fazla ayrıntı olmadan.

Filistinliler İsrail'in güvenli koridor veya alan olarak gördüğü yerlere güvenmiyor; Daha önce güvenli olarak sınıflandırılan bölgelere zorla yerlerinden edilmişler ve daha sonra defalarca İsrail bombardımanına maruz kalmışlar, bu da ölümlere, yaralanmalara ve büyük yıkımlara yol açmıştır.

Geçtiğimiz Mart ayında, Gazze'deki Filistin Kabileleri, Klanları ve Aileleri Buluşması, yaptığı açıklamada, kabilelerin "Filistin siyasi sistemine alternatif" olmadığını, daha ziyade ulusal bileşenlerin bir bileşeni olduğunu ve "direnişi desteklediğini ve Filistin halkını koruduğunu" belirtmişti. İsrail'e karşı iç cephe.

7 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının başlamasından bu yana İsrail, geçişleri kapatarak ve yardım yardımlarının girişini kasıtlı olarak azaltarak temel yaşamsal su, yiyecek, ilaç ve tıbbi sarf malzemelerini durdurdu.

Ateşkes ve esir değişimi görüşmelerine ilişkin Netanyahu, Hamas'ın "anlaşmada 26 değişiklik talebinde bulunduğunu, bizim ise hiçbir şey istemediğimizi" iddia etti.

İsrail ve Hamas, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğu ve ABD'nin desteğiyle, Netanyahu'nun Netzarim Koridoru, Refah geçişi ve Philadelphia ekseninin işgalinin devam etmesi konusundaki ısrarı nedeniyle aylardır bocalayan dolaylı müzakereler yürütüyor. Hamas ise İsrail ordusunun tamamen geri çekilmesinde ısrar ederken Mısır sınırında.

İsrail, cezaevlerinde en az 9.500 Filistinli mahkum tutuyor ve Gazze'de 101 mahkum olduğunu tahmin ederken, Hamas rastgele İsrail baskınlarında düzinelerce mahkumun öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail, Amerika'nın desteğiyle 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yıkıcı bir sava

 

 

Güncellenme Tarihi : 23.9.2024 10:00

İLGİLİ HABERLER