Dünya
  • 23.9.2024 09:09

Rusya Ukrayna'nın 646 uçağını ve 32 bin İHA'sını düşürdü

Rus güçleri dün gece Ukrayna enerji tesislerine ve birliklerine saldırdı — üst düzey yetkililer

Rus Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna savunma tesislerine ve insansız hava aracı üretim merkezlerine elektrik sağlayan enerji tesislerine ve Ukrayna askerlerine yönelik bir grup saldırısı başlattı.

TASS/. Rusya Savunma Bakanlığı, özel askeri operasyona ilişkin günlük bülteninde, Rus güçlerinin dün gece Ukrayna savunma şirketlerine ve düşman birliklerine elektrik sağlayan enerji tesislerine saldırı düzenlediğini bildirdi.

Bültende, son bir günde yaşanan çatışma ve diğer olayların ayrıntıları şöyle:

Kuzey Muharebe Grubu

Rusya'nın Kuzey Muharebe Grubu birlikleri, son bir günde Harkov yakınları da dahil olmak üzere düşmana yaklaşık 135 kayıp verdirdi.

Bakanlık, düşmanın ayrıca iki zırhlı muharebe aracı, dört araç, iki D-20 obüs ve iki D-30 obüs kaybettiğini belirtti.

Batı Muharebe Grubu

Rusya Savunma Bakanlığı, Batı Muharebe Grubu'nun Ukrayna saldırı gruplarının son bir günde gerçekleştirdiği iki karşı saldırıyı püskürttüğünü ve düşmana yaklaşık 435 kayıp verdirdiğini duyurdu.

Bakanlık, düşmanın kayıpları arasında dört tank, iki ABD yapımı zırhlı personel taşıyıcı, beş araç, dört ABD yapımı obüs, iki D-20 obüs, bir D-30 obüs, bir ABD yapımı AN/TPQ-50 karşı batarya radarı ve yedi adet mühimmat deposunun da bulunduğunu belirtti.

Güney Muharebe Grubu

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Güney Muharebe Grubu'nun son bir günde yaklaşık 840 Ukraynalıyı zayiat verdirdiğini bildirdi.

Bakanlık ayrıca Ukrayna'nın iki tank, iki Kazak zırhlı muharebe aracı, 22 araç, dört İngiliz yapımı obüs, iki ABD yapımı obüs, bir D-20 topçu birliği, iki D-30 obüs ve üç Anklav-N elektronik harp sistemini kaybettiğini belirtti.

Savaş Grubu Merkezi

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Muharebe Grubu Merkezi'ne bağlı askerlerin düşman savunma hatlarını daha da derinlere doğru iterek yaklaşık 520 Ukraynalıyı öldürdüğünü bildirdi.

Bakanlık, Rus güçlerinin Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki (DPR) 12 Ukrayna tugayından ve bir sınır kontrol biriminden asker ve askeri teçhizatı vurduğunu ve dokuz Ukrayna karşı saldırısını püskürttüğünü belirtti. Ukrayna askeri kayıpları arasında iki pikap, iki Msta-B obüs, dört D-30 obüs, bir D-20 obüs, bir Rapira tanksavar topu ve bir ABD yapımı MaxxPro MRAP ve iki ABD tarafından sağlanan obüs yer aldı. Ayrıca, bir saha mühimmat deposu da ortadan kaldırıldı.

Doğu Muharebe Grubu

Rusya'nın Doğu Muharebe Grubu birlikleri daha iyi ön cephe pozisyonları alarak düşmana yaklaşık 160 kayıp verdirdi.

Buna göre, Rus muharebe grubu Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) ve Zaporozhye Bölgesi'ndeki beş Ukrayna tugayına ait oluşumları vurdu. Düşman orada bir zırhlı muharebe aracı, iki araç, iki Fransız yapımı obüs, bir D-20 obüs ve bir elektronik harp sistemi kaybetti.

Dinyeper Muharebe Grubu

Rusya'nın Dinyeper Muharebe Grubu, Zaporozhye ve Herson bölgelerinde düşmana yaklaşık 60 kayıp verdirdi.

Bakanlık ayrıca Ukrayna askerlerinin dört araç kaybettiğini, bir mühimmat deposunun da yok edildiğini belirtti.

Hava Kuvvetleri ve hava savunmaları

Bakanlık, "Rus Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna savunma tesislerine ve İHA üretim merkezlerine elektrik sağlayan enerji tesislerine, ayrıca Ukrayna askerlerine, silahlarına ve askeri teçhizatına yönelik bir grup saldırısı başlattı; bu saldırıda yüksek hassasiyetli silahlar ve savaş İHA'ları kullanıldı" dedi.

"Operasyonel-taktik uçaklar, insansız hava araçları, füze birlikleri ve Rus muharebe gruplarına ait topçular, iki füze ve topçu silahı deposunu yok etti ve Kiev rejimine Batı yapımı mermi ve mühimmat taşıyan bir yük gemisini ve 153 bölgede yoğunlaşmış düşman birliklerini ve askeri teçhizatını vurdu."

Rus hava savunma güçleri 177 sabit kanatlı İHA, 10 HIMARS roketi, üç Hammer bombası ve altı Neptün füzesini düşürdü.

İmha edilen ekipmanların sayısı

Özel askeri operasyonların başlangıcından bu yana Rus kuvvetleri toplamda 646 uçak, 283 helikopter, 31 bin 983 insansız hava aracı, 579 uçaksavar silah sistemi, 18 bin 317 tank ve diğer zırhlı araç, bin 457 çok namlulu roketatar sistemi aracı, 14 bin 963 sahra topçusu ve havan topu ile 26 bin 328 özel askeri aracı imha etti.

Güncellenme Tarihi : 23.9.2024 09:41

İLGİLİ HABERLER