Gündem
  • 19.8.2024 19:49

Netanyahu İsrail'e gelen İngiltere Dışişleri Bakanı'nı kovdu

“Kanal 13”: Netanyahu, yeni hükümetin Gazze savaşına ilişkin tutumu nedeniyle İngiltere Dışişleri Bakanı ile görüşmeyi reddetti 

İsrail Kanal 13 , İşgal Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İsrail ziyareti sırasında İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile görüşmeyi reddettiğini bildirdi .

Kanal nedeniyle İngiltere Dışişleri Bakanı ile görüşmeyi reddetmenin nedeni, Londra'nın, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Gazze savaşı nedeniyle Netanyahu ve işgaldeki diğer liderler hakkında tutuklama kararı çıkarma niyetine yaptığı itirazı geri çekmesi.  

İşçi Partisi liderliğindeki İngiliz hükümeti, İsrail'in "büyük hayal kırıklığını" ifade ettiği bir dönemde, önceki hükümetin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkarmak için Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yetkisine ilişkin itirazından vazgeçtiğini duyurdu. İngiliz kararıyla. 

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail ve Batı Şeria'ya yaptığı ziyaret sırasında Gazze Şeridi'ndeki durumu "yıkıcı" olarak nitelendirdi ve Gazze'deki El-Taba'een Okulunun bombalanmasının Filistinlilerin güvenliğinin olmadığının kanıtı olduğunu söyledi. Gidilecek yer.

Lamy yaptığı açıklamada, "acilen" bir anlaşmaya varılmasının uzun vadede İsraillilerin ve Filistinlilerin yanı sıra tüm bölgenin çıkarına olduğunu da sözlerine ekledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı ayrıca tüm tarafları müzakerelere iyi niyetle katılmaya ve anlaşmaya varmak için gerekli esnekliği göstermeye çağırdı.

Netanyahu ve Gallant, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Karim Khan tarafından insanlığa karşı suçlar ve savaş suçlarıyla suçlanıyor

Başvuruların, Birleşik Krallık'ın itirazını sunduğu aşamada ICC hakimlerinden oluşan bir panel tarafından onaylanması gerekiyor. Filistin, 2015 yılında Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üye olarak kabul edildi ve mahkeme 2021'de işgal altındaki topraklardaki savaş suçlarını soruşturma yetkisine sahip olduğunu açıkla

Güncellenme Tarihi : 19.8.2024 19:57

İLGİLİ HABERLER