Gündem
  • 19.8.2024 19:57

Kassam iki İsrail tankını birden vurdu

Kudüs Tugayları, El Kassam Tugayları ile birlikte savaşçılarının Gazze şehrinin doğusundaki Al-Shujaiya mahallesine yapılan son saldırı sırasında iki İsrail tankını hedef aldığını gösterdiğini söylediği sahneleri yayınladı..

Direniş grupları işgal askerlerine karşı operasyon düzenliyor

İlgili bir bağlamda, Filistinli direniş grupları Gazze Şeridi'ne giren işgal güçleriyle çatışmalarının ve bombalamalarının yeni sahnelerini yayınladı.

El Fetih hareketine bağlı Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları, işgal ordusunun Netzarim eksenindeki komuta kontrol karargâhının iki adet Tip 107 füzesi ve ağır kalibreli havan toplarıyla bombalanmasına ait olduğunu söylediği sahneleri yayınladı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları da, işgal ordusunun Netzarim eksenindeki karargâhını 107 füzeyle imha ettiğini duyurdu. Filistin'deki Halk Direniş Komitelerinin askeri kanadı olan Nasır Selahaddin Tugayları ile birlikte.

Bu, İsrail işgalinin, askeri bir operasyon başlatmaya hazırlık amacıyla Gazze Şeridi'nin merkezinde yaşayanlar için yeni yer değiştirme emirleri vermesiyle ortaya çıktı.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki ve güneyindeki diğer emirlerden saatler sonra, Maghazi mülteci kampı ve Gazze Şeridi'nin merkezindeki diğer bölgelerde yaşayanların evlerini boşaltmalarını talep etti.

İsrail ordusu dün, Cuma günü, yüz binlerce yerinden edilmiş insanla dolu "insani bölge"nin alanını, büyük bir bölümünü orada askeri operasyon gerçekleştirmek üzere boşaltmalarını talep ettikten sonra daralttı.

Salı günü, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nin yaklaşık %84'ünü tahliye emri altına aldığını söyledi.

Açıklamada, "Gazze'de yerinden edilme asla bitmiyor. İnsanlar canlarını kurtarmak için kaçıyorlar ve geri kalan her şeyi geride bırakarak taşıyabildiklerini yanlarında götürüyorlar."

İsrail, Amerika'nın desteğiyle 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütüyor; kitlesel yıkım ve ölümcül kıtlığın ortasında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 132.000'den fazla Filistinli ölü ve yaralı, 10.000'den fazlası da kayıp durumda.

İşgalci devlet, uluslararası toplumu küçümseyerek, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşın derhal durdurulması yönündeki kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için tedbir alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek savaşı sürdürüyor. .

Güncellenme Tarihi : 19.8.2024 20:24

İLGİLİ HABERLER