Gündem
  • 10.9.2024 11:50

Netanyahu Mısır'ın ateşkes görüşmelerinde müzakereci olmasını istemiyor

İbrani medyası: Netanyahu Mısır'ın müzakerelerde arabuluculuğunu reddediyor... ve Kahire büyükelçisini geri çekmeyi düşünüyor

İsrail medyası, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Gazze Şeridi'ndeki savaşa son verilmesi ve esir değişimi anlaşması için devam eden müzakerelere Mısır'ın ortak olmasını istemediğini bildirdi.

İsrail gazetesi "Maariv" şunları söyledi : “Netanyahu, Kahire'nin kendisine Philadelphia'dan ayrılması için baskı yapılmasını talep etmesinden sonra, Amerikalılara Tel Aviv'in anlaşmanın sonraki aşamalarında Mısır'ın rolüne daha fazla ihtiyacı olmadığını söylediğinde Mısırlı yetkililerin tepkisi çok öfkeliydi. eksen.”

Maariv'e göre, anlaşmaya varmak için müzakerelere katılan Mısırlı yetkililer, Kahire'nin Başbakan Binyamin Netanyahu'ya Philadelphia ekseninden ayrılması yönünde baskı yapma talebine "İsrail ile Mısır arasında imzalanan barış anlaşmasını ihlal ettiği için" verilen yanıt karşısında öfkelerini dile getirdi.

İbrani gazetesi, Netanyahu'nun bir sonraki aşamada Mısır'ın arabuluculuk rolüne artık ihtiyacı olmadığını söylemesinin Mısırlıların öfkesini artırdığını bildirdi.

Kaynaklar, "Mısır'daki güvenlik ve diplomatik yetkililerin şu anda Mısır Büyükelçisi Halid Azmi'nin Tel Aviv'den geri gönderilmesi ve İsrail'e Philadelphia ekseninden çekilmesi yönünde baskı yapmak üzere Güvenlik Konseyi'ne gitme olasılığı da dahil olmak üzere çeşitli gerilim senaryolarını tartıştığını" belirtti.!"


İbrani medyası: Mısır, Netanyahu'ya duyduğu öfke nedeniyle bir tur müzakereye ev sahipliği yapmayı reddediyor

Netanyahu'nun ofisi hemen "Başbakanın Mısır'la barış ilişkilerine değer verdiğini, ancak Philadelphia ekseni üzerinde kontrolü elinde tuttuğunu" söyledi.

- Netanyahu'nun ofisi hızlı bir şekilde "Başbakanın Mısır'la barış ilişkilerine değer verdiğini ancak Philadelphia eksenini kontrol etmeye devam ettiğini" söyledi.
- Kahire İbranice raporlar hakkında hemen yorum yapmadı ancak İsrail'i "mazeret göstermekle" suçladı. Anlaşmanın sonuçlanması yaklaştığında anlaşmanın engellenmesi.

 

İbranice bir kanal Pazartesi akşamı Mısır'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eylemlerine duyduğu "öfke" nedeniyle Gazze'de yeni bir ateşkes müzakeresi turuna ve Tel Aviv ile Hamas arasında esir değişimine ev sahipliği yapmayı reddettiğini bildirdi. ve Philadelphia eksenine ilişkin açıklamaları.

Özel Channel 13 şunları söyledi: "Son birkaç gündür İsrail ve ABD, geçtiğimiz aylarda Kahire ve Doha'da olduğu gibi, müzakereler için yeni bir zirve yapılması için baskı yapmaya çalıştı."

Şöyle devam etti: "Ancak Mısırlılar, Netanyahu'nun düzenlediği basın toplantısında Philadelphia eksenine ilişkin söylediği sözlere ve Mısır'ın davranışına çok kızdılar."

Netanyahu çarşamba günü Kudüs'te düzenlediği basın toplantısında, eksenin "Hamas'ın silah kaçakçılığı yaptığı oksijen boru hattı" olduğunu dikkate alarak İsrail ordusunun Refah geçişinden ve Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphia ekseninden çekilmeyeceğini söyledi. Mısır."

Netanyahu, İsrail'in teklif edilen anlaşmanın ilk aşamasında bile Philadelphia'dan çekilmemekte ısrar ettiğini belirtmiş ve şunları eklemişti: "Philadelphia'da kalmak, adam kaçıranların kaçakçılığını önler."

Mısır ve Hamas, İsrail ordusunun Philadelphia'da kalmasına, esir değişimi anlaşması ve Gazze'de ateşkes sağlanmasının şartı olarak karşı çıkıyor ve Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmeyi talep ediyor.




 

Güncellenme Tarihi : 10.9.2024 11:56

İLGİLİ HABERLER