Yaşam
  • 16.5.2024 12:28

Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler örgütün kasası çıktı

Sazan sarmalında detaylar ortaya çıktı: 41.5 milyonluk vurgun… Dağ fare mi doğurdu
Bahar ve Nihal Candan kardeşler hakkındaki iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı. Bahar Candan'ın örgütün kasası olduğu saptanırken, çetenin yaklaşık 41.5 milyon vurgun yaptığı belirlendi. Öte yandan Candan kardeşlerin yaptığı vurgun boyutu daha önce 100 milyonlarca lira ile ifade edilmişti.

URGUNUN MİKTARI 41 MİLYON 526 BİN LİRA

İddianameye göre suç örgütünün lideri 'Kaan' kod adlı ihraç polis memuru Onur Apaydın ve İlker Oflu'ydu. 'Sazan sarmalı' yöntemiyle sözde kamu kurumlarından aldıkları araçları piyasa fiyatlarından yüzde 25 indirimli bir şekilde vatandaşlara satma vaadinde bulunan çetenin, 35 farklı eylemde yaklaşık 41 milyon 526 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı. Bahar Candan'ın örgütün gizli muhasebecisi ve kasası olduğu saptanırken, hem Bahar hem Nihal Candan'ın sosyal medyada yüksek takipçiye ulaşması ve ekran yüzü olmaları nedeniyle mağdurların şebekeye güven duymasına neden oldukları vurgulandı.

100 MİLYONLARCA LİRA İFADE EDİLİYORDU

Şu ana kadar açıklanan vurgun fiyatı 41.5 milyon lira oldu. Ancak Dilan Polat ve Engin Polat’ın ardından soruşturma başlatılan Candan kardeşlerin, 100 milyonlarca lira vurgun yaptığı öne sürülmüştü.

BAHAR CANDAN GİZLİ KASAYDI

Tutuklu bulunan Bahar Candan'ın, suç örgütünün hiyerarşik ve organik yapısı içerisinde yer aldığı vurgulanan iddianameye göre Candan, örgütün gizli kasasıydı. Örgüt toplantılarına katılan Candan, 2 ayrı dolandırıcılık vakasına bizzat karıştı. Televizyon programlarında ve sosyal medyada sıkça yer alması nedeniyle ekran yüzü olan Candan, tıpkı kardeşi gibi mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadı.

Mağdurların kullanılmasında rol aldılar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede; 38 müşteki, 1 müşteki şüpheli, Gülnihal Çiçek ve Alisya Bahar Candan'ın da aralarında bulunduğu 21 şüpheli yer aldı.

Bahar Candan ve Nihal Çiçek'in örgüt içindeki konumuna da yer verilen iddianamede, şüpheli Candan kardeşlerin önceki tarihlerde televizyon programlarına katıldıkları, ünlü olduktan sonra da magazin programlarında yer aldıkları, "sosyal medya fenomeni" olarak tabir edildikleri, toplumun geniş kesimleri tarafından tanındıkları için suç örgütü tarafından dolandırıcılık eylemlerine yönelik düzenlenen özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadıkları ve örgüt elebaşlarından Onur Apaydın ile yakın ilişki içerisinde oldukları belirtildi.

14 yıldan 44 yıla kadar hapis istemi

Bahar Candan hakkında "suç örgütüne üye olmak" ve "kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık" suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Nihal Candan ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Güncellenme Tarihi : 16.5.2024 19:46

İLGİLİ HABERLER