Gündem
  • 5.7.2024 22:14

O hain yakalanınca yaktığı bayrağı öptü

Türk bayrağına yönelik provokasyonlara MİT gereğini yaptı: Yırttığı Türk bayrağını öptü!

Güvenlik kaynakları, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın El Bab'taki Türki bayrağına yönelik provokasyonda yer alan 2007 doğumlu bir kişinin yakalandığını bildirdi. Yakalanan şahsın, Türk bayrağını öptüğü görüntüler de paylaşıldı.

Türk bayrakları yakılmış, Türk plakalı araçlara saldırılmış, Türk askerlerine karşı eylemler düzenlenmeye çalışılmıştı. Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye'de Türk bayrağını yırtan zanlıyı yakaladı. O şüpheliye Türk Bayrağı öptürüldü.

Türkiye'de 30 Haziran gecesi Kayseri'de başlayan ve ardından diğer illere sıçrayan Suriyeli mültecilere ait ev ve işyerlerine yönelik eylemler sonrasında Suriye'nin kuzeyinde Türkiye karşıtı protestolar meydana gelmişti.

Türk bayrakları yakılmış, Türk plakalı araçlara saldırılmış, Türk askerlerine karşı eylemler düzenlenmeye çalışılmıştı.İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Güçleri yapılan bu hareketlere karşı sessiz kalmadı, gerekli adımları en sert şekilde atılırken, olayları provoke edenler bir bir yakalandı.

O HAİN YAKALANDI

Bağımsızlığımızın sembolü olan uğruna onca şehit kanı dökülerek rengini alan Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunanlar da yakalandı.
Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, Suriye'nin El Bab şehrinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda yer alan 17 yaşında zanlı yakalandı. Yakalanmasının ardından Türk Jandarmaları tarafından alınan ifadesinde suçunu itiraf eden zanlı ifadesinde kendini azmettiren akrabasının da adını verdi. O zanlının yakalanması için de çalışmalar başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 5.7.2024 22:22

İLGİLİ HABERLER