''ÖĞRENCİLER REKTÖRLÜK SEÇİMLERİNDE OY KULLANACAKLAR''
UĞUR ALICI
ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Üniversiteliler Dayanışma Grubu'nun Hacıbaba Restaurant'ta verdiği akşam yemeğine katıldı. Geceye Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Doç. Dr. Şaban Şimşek ve Salih Çelik, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ve Bilkent, Başkent, ODTÜ, Çankaya, Atılım, Ankara ve Gazi Üniversitesi öğrencileri katıldı. Gecede Bakan Çelik, Üniversitelilerle Dayanışma Grubu içerisinde yer alan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde okuyan oğlu Ahmet Gül ile uzun süre sohbet etti.
Çelik, daha sonra 2 yıl önce Ankara'nın Mamak İlçesi'nde bulunan Mehmet Yetkin İlköğretim Okulu'na madde ve manevi yardım yapan ve 170 aileye gıda yardımı yaparak bir oluşum içerisine giren üniversiteli öğrencilerin oluşturduğu 'Üniversiteliler Dayanışma Grubu' gecesinde bir konuşma yaptı.
Yaklaşık 59. Cumhuriyet Hükümeti'nin kuruluşuyla çalışmalarına başlanan ve geçen hafta tamamlanarak, Başbakanlığa gönderilen YÖK yasa taslağı, önümüzdeki hafta toplanacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılacak.
Bakan Çelik, konuşmasında taslağın içeriğine dair ip uçları vererek, öğrencilerin yönetimde söz sahibi olacaklarına ilişkin bir düzenlemenin taslakta yer aldığını açıkladı. Çelik, ''Yeni hazırladığımız YÖK yasasında Öğrenci Konseyi Başkanları her üniversitede yapılan rektörlük seçimi dahil her seçimde oy kullanacaklardır. Öğrenciler adına bu mekanizma içerisinde bulunacaklardır'' diye konuştu.
Türkiye'nin yarınlarında gençlerin önemine değinen Çelik, Üniversiteliler Dayanışma Grubu'nu yaptıkları sosyal içerikli yardımlaşmadan dolayı tebrik ederek, sosyal devlet kavramının önemine değindi. Çelik, Türkiye'nin laik, demokratik, sosyal ve hukuk bir devleti olarak tanımlandığını hatırlatarak, ''Tabi kağıt üzerinde böyle tanımlanmış olması aslında bütün gerçekler ve uygulamalarımızla demokratik, laik, sosyal ve gerçek anlamda hukuk devleti anlamına gelmez. Eğer kağıt üzerinde yazılan metinleri hayata geçirmez, uygulamaz ve hayata tatbik etmezseniz onlar anlamsız metinler olarak kalır'' dedi.
Çelik, konuşmasında gençlik yıllarının sosyal içerikli çalışmaların yapıldığı yıllar olduğunu da gençlere hatırlatarak, Türkiye'nin millet yapısının özünde yardımlaşma duygusunun sağlam olduğunu söyledi. Türkiye'de gençlere yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Çelik, Avrupa'da seçme seçilme yaşının 18 olduğunu, hükümetlerinin Türkiye'de seçme seçilme yaşını 25'e indirmeye çalıştıklarını kaydetti. Çelik, sosyal içerikli konuşmasında ayrıca üniversite öğrencisinin ''Ben Pederbankın eline bakıyorum. Ben ne yapabilirim'' diye asla düşünmemesi gerektiğini belirterek, ''Aslında siz pek çok şey yapabilirsiniz. Hiç olmazsa siz tavrınızı ve eğiliminizi göstermiş olursunuz'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:06