Asayiş
  • 4.7.2004 02:56

ÖĞRETMENİN DRAMI!.. OĞLUNUN KATİLİ ÖĞRENCİSİ ÇIKTI

Gaziosmanpaşa Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Burhan Baydak’ın oğlu Oğuzhan Baydak’ı telefonunu gasp etmek için bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan K.Y, yardım ettiği eski öğrencisi çıktı.

EĞİTİMCİ Burhan Baydak, önce 17 yaşındaki oğlu Oğuzhan Baydak’ın ölüm haberiyle yıkıldı. Daha sonra oğlunu bıçaklayan kişinin eski öğrencisi olduğunu öğrenince ikinci kez kahroldu. Burhan Baydak, ‘Üzerine elbise aldığım, mezun olabilmesi için yardım ettiğim bir öğrenciydi. Oğluma ilk bıçağı o saplamış. Bir öğretmen olarak bazen keşke oğlum da serseri olsaydı. En azından belki karşılık verir, canını kurtarırdı demekten kendimi alamıyorum’ diye konuştu. Gaspçıların saldırısı sırasında oğlunun yanında olan arkadaşı S.Y. ile konuştuğunu belirten Burhan Baydak, şunları söyledi:

‘Oğuzhan ile arkadaşı S.Y. Sultançiftliği Devlet Hastanesi’nin parkında otururken, oğlumun telefonuna Yasin adındaki arkadaşından mesaj gelmiş. O sırada yanlarına gelen iki gençten biri oğluma ‘Kız arkadaşıma neden mesaj çekiyorsun?’ diye bağırmış. Oğlum, mesajı erkek arkadaşının gönderdiğini söyleyince ‘Telefonunu ver kontrol edeceğim’ diyerek bıçak çekmiş. Geçen sene de bu şekilde telefonu gasp edilen oğlum, bu sefer telefonunu vermek istemeyince sonradan adının K.Y. olduğunu öğrendiğimiz çocuk, bıçağı oğlumun bacağına saplamış. Sonra kaçmışlar.’

TAKİP ETMİŞLER

Oğlunun ‘Polisin haberi olur, evdekiler kızar’ diye hastaneye gitmek istemediğini anlatan Burhan Baydak, ‘Eve doğru yürümeye başlamışlar. Bu sırada saldırganlar, Oğuzhan ile arkadaşını takip edip evin yakınındaki yerde sıkıştırmışlar. İlk bıçağı saplayan K.Y. oğlumu tutarken, diğeri elindeki bıçağı oğlumun göğsüne ardarda saplamış’ dedi.

Cinayetin bir numaralı tanığı S.Y, faillerden birini okuldan hatırladığını söyledi. Burhan Baydak, Fotoğraf dosyasında yapılan aramada, S.Y’nin, ilk bıçağı vuranı K.Y. olarak teşhis etmesi üzerine, oğlunun öldüğünü öğrendiği sırada duyduğu acıyı hissettiğini söyledi. 3 yıl önce okuldan mezun olan K.Y’yi çok iyi hatırladığını belirten Burhan Baydak ‘Özellikle ilgilendiğim, üzerine elbise aldığım, mezun olabilmesi için yardım ettiğim öğrencilerimden biriydi’ dedi. 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:30

İLGİLİ HABERLER