Spor
  • 20.9.2023 12:58

Okan Buruk'a dev zam! En çok o kazanacak!

Trendyol Süper Lig'de bu sezon da şampiyon olmak isteyen Galatasaray'da flaş gelişmeler yaşanıyor... Geçtiğimiz sezon sarı kırmızılı takımın başında şampiyonluk yaşayan teknik direktör Okan Buruk'un maaşı merak konusu olmuştu. Dursun Özbek'in yaptığı açıklama sonrası Cimbom, zam çalışmasını yaptı ve Okan Buruk'un yeni maaşı da belli oldu.

GALATASARAY'A ZAHA MÜJDESİ!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kopenhag müsabakası öncesinde hem taraftara hem oyuncularına sakinlik çağrısı yaptı. Maçın 90 dakika olduğunu ve çok mücadeleci bir ekibe karşı oynayacaklarını belirten 49 yaşındaki çalıştırıcı şöyle devam etti: "Bu maçı geçen seneden beri hayal ediyorduk. Ülkemiz için gurur senesi. 3 takımla Avrupa'dayız. 6 tane çok önemli maçımız var. Oyun cesaretimizi her maçta göstermeliyiz. Kadro kalitemiz ve taraftar desteği ile başarıları yeniden yaşamak istiyoruz. Genç ve mücadele eden bir takım Kopenhag. Oyuncularım ve ben hazırız. Büyük maçları geçen seneden beri daha iyi ve konsantre oynadık. En önemli şey sabırlı olmak. Bazen skor geç geliyor ama maçı 90 dakikaya yaymak gerekiyor. Fiziksel olarak rakibimizin koşu ve agresifliğine cevap vermeliyiz. UEFA Kupası'nı kazandığımız şehir olarak Kopenhag, G.Saraylılar için çok önemli." Sakatlığı nedeniyle sadece 66 dakika süre alabilen yeni transfer Wilfried Zaha içinse Buruk şunları söyledi: “Bugünkü maçın kadrosunda olacak. Oynayabilecek seviyeye geldi.”

Galatasaraydan Okan Buruka dev zam En çok o kazanacak

YÖNETİM HAREKETE GEÇTİ

Sarı-kırmızılı kulüpte teknik direktör Okan Buruk'un ücretine zam çalışmaları tamamlandı. Başkan Dursun Özbek'in "İmkânlar seviyesinde maddi ve manevi destek verilecek. Okan Hoca ile problem olabilecek bir durum söz konusu değil" sözlerinin perde arkası aralandı. Yönetim, zam için yerli oyunculara verilen en yüksek ücreti baz alacak.

RAKAM BELLİ OLDU

Tavan yerli futbolcu ücretini baz alarak verilecek %50'lik yeni zam ile birlikte şampiyonluk apoletli hocaya 30 milyon TL yıllık ücret ödenecek. Geçen sezon 1+1 yıllık imza atan Buruk'un sözleşmesine, o dönemki Dolar kuru dikkate alınarak 17 milyon TL garanti ücret yazılmıştı. 2023-24 sezonu için ödenecek rakam ise 20 milyon TL.

Galatasaraydan Okan Buruka dev zam En çok o kazanacak

 

HALİL'LE AYNI PARAYI KAZANIYOR

Yeni transferlerden yedek forvet Halil Dervişoğlu şu an hocası Okan Buruk'la aynı parayı kazanıyor. Takımda TL olarak en yüksek ücret 27 milyon TL ile Kerem Aktürkoğlu'na ait. Gurbetçi Kerem Demirbay'a da 1 milyon Euro ödeniyor.

 

 

Galatasaraydan Okan Buruka dev zam En çok o kazanacak

 

Sarı-kırmızılı kulüp, Okan Buruk'a yapmaya hazırlandığı yüzde 50'nin üzerindeki zamla başarılı hocanın geçen sezon olduğu gibi yerli isimlerde tavan ücreti almasını sağlayacak.

Güncellenme Tarihi : 20.9.2023 13:01

İLGİLİ HABERLER