Dünya
  • 21.9.2024 22:38

Öldürülen Hizbullah komutanları bombaya zemin katında yakalanmış

Rusya'nın TASS ajansı çok ilginç bir ayrıntıyı verdi. İsrail'in Beyrut saldırısında bulundukları binada hedef alınan Hizbullah komutanları meğer bulundukları binanın iki kat altında toplantı halindeymiş. Bina yıkılınca Hizbullah komutanları binanın altında kalmış

İsrail'in hedef alma eylemi, Hizbullah'ın askeri liderlerinin yeraltı katında bir araya gelmesini hedef aldı: LBCI kaynakları

LBCI'ye göre İsrail hava saldırısı, Beyrut'un güney banliyölerindeki hedef alınan binanın ikinci yeraltı katında gerçekleşen Hizbullah askeri liderlerinin toplantısını hedef aldı.

Raporlar, olay yerinden bir kişinin sağ olarak kurtarıldığını gösteriyor.

 İsrail için artık kırmızı çizgi yok, Hizbullah'ın her radikali meşru hedeftir — Başbakanlık ofisi

İsrail Savunma Kuvvetleri daha önce Beyrut'a Hizbullah Şii milis komutanı İbrahim Aqil ve diğer birkaç Hizbullah komutanını öldüren bir nokta atışı yapıldığını söyledi.

TEL AVİV, 20 Eylül. /TASS/. İsrail başbakanlık ofisinde danışman olan Dmitry Gendelman, İsrail'in Hizbullah ile çatışmasında artık kırmızı çizgilerinin kalmadığını, bu Şii hareketin herhangi bir üyesinin meşru hedef olduğunu söyledi.

"Ülkenin kuzey bölgelerindeki sakinlerin evlerine güvenli bir şekilde dönmelerinin savaşın bir hedefi olarak ilan edilmesinin ardından İsrail yeni bir çatışma seviyesine girdi. Geçmişte var olan kırmızı çizgiler artık yok ve Hizbullah'tan veya sınırımızın kuzeyindeki herhangi bir düşman kuvvetten gelen her terörist, bundan böyle meşru bir hedeftir ve İsrail'e saldırma fikrinden vazgeçmezse ortadan kaldırılacaktır," diye yazdı Telegram kanalında.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), daha önce Beyrut'a düzenlenen ve Hizbullah'ın Şii milis komutanı İbrahim Aqil ile İsrail'in kuzey bölgelerine saldırı planlayan diğer Hizbullah komutanlarını öldüren bir saldırı gerçekleştirdiğini bildirmişti.

İsrail askeri siyasi kabinesi, 17 Eylül'de Hizbullah'ın saldırıları sırasında Lübnan sınırına yakın İsrail yerleşimlerinden tahliye edilen sakinlerin geri dönüşünün, Ekim 2023'ten beri devam eden İsrail askeri harekatının resmi hedefleri listesine eklendiğini söyledi. Bundan önce İsrail, Gazze Şeridi'ne odaklanmıştı ve Hamas'ın potansiyelini ortadan kaldırmak, bölgede tutulan tüm rehineleri serbest bırakmak ve Gazze'den İsrail'e yönelik olası tehditlerin dışlanması için koşullar yaratmak olmak üzere üç hedef ilan etmişti.

Güncellenme Tarihi : 21.9.2024 22:44

İLGİLİ HABERLER