Spor
  • 9.8.2024 15:50

Olimpiyatlar bitmeden olimpiyat madalyası paslandı

Her gün yeni bir haberle manşetlerden düşmeyen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları yeni bir skandalla gündemde. Bronz madalyalı Amerikalı kaykaycı Nyjah Huston madalyasının son halini sosyal medyada paylaştıktan sonra bu kez de madalyaların kaliteleri ile ilgili yeni bir tartışma başladı.

Henüz Paris 2024 Olimpiyat Oyunları başlamadan, Seine Nehri'nin temizliği ile ilgili tartışmalar gündeme geldi. Tam 1 buçuk milyar dolar harcanarak nehir temizlendi ancak triatlon yarışlarında nehirde yüzen sporculardan ikisi hastalanarak yarıştan çekildi. 

Ardından sporcular için hazırlanan karton yataklar tartışıldı. İtalyan yüzücü Gregorio Paltrinieri klima olmadığı için iyi uyuyamadığından, Thomas Ceccon ise sporcuların köydeki durumundan şikayet etmiş, yemek ve ulaşımın mükemmel olmaktan çok uzak olduğunu söylemişti.

 

MADALYAYA NE OLDU?

Şimdi ise ilk üçe giren sporculara verilen madalyalar gündemde. The Telegraph'ın haberine göre ABD'li kaykaycı Nyjah Huston, madalyasının Paris'te kazandıktan sadece bir hafta sonra belirgin şekilde değiştiğini açıkladı.

Nyjah Huston'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sporcunun kazandığı bronz madalyanın arka yüzünün çatladığı görünürken ve ön yüzündeki bronz rengin ise paslı bir görüntü verdiği göze çarptı.

Huston, Instagram'da paylaştığı videoda "Bu Olimpiyat madalyaları yepyeni olduklarında harika görünüyorlar. Ancak biraz terleyerek cildimde bekledikten ve hafta sonu arkadaşlarımın da madalya takmasına izin verdikten sonra..." diyerek madalyayı telefonunun kamerasına yaklaştırarak hasarı gösterdi.

'SAVAŞTAN ÇIKMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR'

Huston, Kaykay alanındaki X Oyunları'nda 12 kez ve Dünya Şampiyonası'nda ise altı kez altın madalya kazanan bir sporcu. Bu nedenle farklı madalyalara çok alışık ancak böylesi bir durumun ilk kez başına geldiğini belirtti. 

Nyjah Huston, madalyası lekelenmeye başlamadan önce yani onu kazandığı günkü halinin de fotoğrafını paylaşırken şu notu düştü: 

- Görünüşe göre Olimpiyat madalyaları düşündüğünüz kadar kaliteli değil, bilmiyorum, Olimpiyat madalyaları, kaliteyi biraz artırmamız gerekiyor. Madalya savaştan çıkmış gibi görünüyor.

 

Güncellenme Tarihi : 9.8.2024 15:51

İLGİLİ HABERLER