Gündem
  • 23.10.2024 11:02

Ortadoğu'da Müslümanları bombalayan Amerikalı iki kadın pilot uçak kazasında öldü

Donanma, Washington'daki jet kazasında hayatını kaybeden 2 'öncü' kadın pilotun isimlerini açıkladı

Donanmaya göre her iki pilot da Orta Doğu'da muharebe görevlerine katıldı.

Deniz Kuvvetleri Pazartesi günü , 15 Ekim'de Washington'un kuzeydoğusunda bir eğitim görevi sırasında jetlerinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden iki "öncü" kadın havacıyı tespit etti .

Donanma yetkililerinin onları ölü ilan etmesinden bir gün sonra, Deniz Kuvvetleri uçuş subayı olan Lt. Cmdr. Lyndsay P. "Miley" Evans ve Deniz Kuvvetleri havacısı olan Lt. Serena N. "Dug" Wileman olarak teşhis edildiler. Donanmaya göre her iki kadın da 31 yaşındaydı ve Kaliforniyalıydı.

Evans ve Wileman, Donanma yetkilileri tarafından "iki yüksek becerili, savaş madalyalı havacı" olarak tanımlanıyordu.

Donanmanın Uçak Gemisi Görev Grubu İki ve Uçak Gemisi Hava Filosu 3'ün yaptığı açıklamada, "Onlar sadece isim ve rütbelerden ibaret değildi; rol modelleri, öncüler ve uçuş güvertesinde ve ötesinde sayısız insana etki eden kadınlardı" denildi.

Havacılar, Donanma'nın 130. Elektronik Saldırı Filosu'ndan (bu filo "Zappers" lakabıyla biliniyor) Komutan Timothy Warburton'ın ölü ilan edildiğini duyurmasından bir gün sonra teşhis edildi.

Warburton bir bildiride, "İki sevgili Zapper'ın kaybını yüreklerimiz buruk bir şekilde paylaşıyoruz," dedi. "Şu anki önceliğimiz, şehit düşen havacılarımızın ailelerine bakmak ve Denizcilerimizin ve Growler topluluğunun refahını sağlamak. Merhumları güvenli bir şekilde kurtarmak için devam eden ekip çalışmasından dolayı minnettarız."

Askeri yetkililer, EA-18G Growler jetinin enkazının Çarşamba günü Rainier Dağı'nın doğusundaki bir dağın yamacında bulunduğunu söyledi.

Deniz Kuvvetleri yetkilileri geçen hafta yaptıkları açıklamada, arama kurtarma ekiplerinin mürettebatı arama çalışmaları sırasında dağlık arazi, bulutlu hava ve düşük görüş mesafesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Donanmaya göre, Elektronik Saldırı Filosu 130'a ait jet , 15 Ekim günü saat 15.23 civarında Yakima'nın yaklaşık 30 mil batısına düştü.

Güncellenme Tarihi : 23.10.2024 11:11

İLGİLİ HABERLER