Gündem
  • 12.8.2024 13:00

Pentagon danışmanı : Husiler hassas bir pusuda 70 İsrail ve Amerikan özel kuvvetini öldürdü

Eski Pentagon danışmanı: Husiler hassas bir pusuda 70 İsrail ve Amerikan özel kuvvetini öldürdü

Eski Pentagon danışmanı Douglas MacGregor, Ensar Allah grubunun Yemen'e sızmaya çalışan 70 İsrail Özel Kuvvetleri savaşçısını ve çok sayıda Amerikalı paralı askerini ortadan kaldırdığını duyurdu.
MacGregor, Yemen'de "savaş alanındaki sert adamlar" olarak tanımladığı Husilerin, içeri sızmaya çalışan tüm ekibi pusuya düşürerek öldürdüklerini söyledi.

Yetkili, "Bugünün sürekli gözetim savaştaki her şeyi değiştirir", herhangi bir kuvvetin tespit edilmeden alanlara sızmasını imkansız hale getirdiğini belirterek.

ABD Donanması Beşinci Filo Komutanı Koramiral George Wyckoff, Husilerin savaş yeteneklerini artırmaya çalıştıklarını ve tamamen İran'ın silah tedarikine bağımlı olmadıklarını doğruladı.

Wyckoff, bir başka açıklamasında ABD'nin, Yemenli Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarını durdurmakta başarısız olduğunu da itiraf etti.

Ensar Allah grubunun, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarına yanıt olarak İsrail'e bağlı olduğunu veya İsrail limanlarına doğru ilerlediğini söylediği gemilere saldırılar başlatmasından bu yana, Kızıl Arap Bahreyn'inde ve Aden Körfezi'nde gerilim tırmandı.

Kaynak: Ajanslar



 

Güncellenme Tarihi : 13.8.2024 20:02

İLGİLİ HABERLER