Gündem
  • 18.6.2024 18:12

Peygamberimize hakaret eden ateist Diamond Tema hakkında yakalama kararı

Diamond Tema, Yer6 isimli YouTube kanalında İslam dini ve Peygamber Efendimiz hakkında hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler kullandı. Tepki çeken sözleri sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Diamond Tema, Yer6 isimli YouTube kanalında İslam dini ve Hazreti Muhammed  (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) hakkında hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler içeren ifadeler kullandı. Tepki çeken sözleri sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 16 Haziran 2024'te resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Şüpheli Diamond Tema'nın yurt dışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığını bildiren Tunç, "İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 18.6.2024 22:06

İLGİLİ HABERLER