Ekonomi
  • 1.6.2018 15:15

Piyasada dolaşan söylentiler doları yükseltti!

Merkez Bankası'nın hamleleri sonrası 4,44 seviyesine kadar gerileyen dolar, Fitch'in not indirimi yapabileceği söylentileri üzerine tekrar yükselişe geçti.

Merkez Bankası’nın (TCMB) adımları ve Londra görüşmeleri sonrası TL’nin gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışması dün sona ererken, Fitch’in not indirimi yapabileceğine dair söylentiyle TL’nin dolar karşısındaki günlük değer kaybı yüzde 2’yi aştı.

Bankacılar Türkiye’nin kısa vadede yeni bir not indirimiyle karşı karşıya kalabileceği endişesinin dünkü satış baskısında etkili olduğunu belirtirken, piyasada Fitch’in bir not indirimi yapabileceğine dair söylentilerin dolaştığı belirtiliyor.

ERTEM, DOĞRULADI 'ETKİSİ OLMAZ' DEDİ

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem de, bugün TRT Haber televizyonunun canlı yayınında, “Dün not indirimi konusunda spekülasyon oldu… Olsa da yatırım yapılabilir notun daha da altına inmenin (piyasalara) bir etkisi olacağını düşünmüyorum” dedi.

Dolar/TL, TCMB’nin son dönemde attığı adımlar ve Londra’da yabancı yatırımcılar ile gerçekleştirilen toplantıların TCMB’ye olan güveni tazelemesiyle 4.9290 seviyesindeki tarihi zirvesinden yönünü aşağı çevirmiş, 4.44 seviyesinin altına kadar gerilemişti.

Güncellenme Tarihi : 1.6.2018 15:17

İLGİLİ HABERLER