Asayiş
  • 26.6.2024 12:42

Polis memuru Cihat Ermiş’i şehit etmişti.. İşte cezası

İstanbul'da polis memuru Cihat Ermiş, ihbar üzerine gittiği evde Muhammet Berke Çorak'ın saldırısına uğradı. Şehadete eren Cihat Ermiş, gözyaşları ile toprağa verilirken 32 adet suç kaydı olduğu tespit edilen cani Muhammet Berke Çorak için mütalaa açıklandı. Duruşma tarihiyle ilgili o detayı duyan şehidin ailesi ise gözyaşlarını tutamadı.

"ÇOCUĞUMUN DOĞUM GÜNÜNDE EŞİM ŞEHİT EDİLDİ"

Şehit polis Cihat Ermiş'in eşi Nilüfer Ermiş, "Çocuğumun doğum gününde eşim şehit edildi. Benim çok zoruma gidiyor. Sanığın nefes alması bile zoruma gidiyor. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

SAVCI SANIĞIN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 3 YILA KADAR HAPSİNİ İSTEDİ

Duruşmada, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık Çorak hakkında 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

"KORKTUĞUMDAN DOLAYI ATEŞ ETTİM"

Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Çorak, olay nedeniyle çok üzgün olduğunu söyleyerek, "O gün evime ateş edildiği için korktuğumdan dolayı ateş ettim. Kapım açılmıştı. Çok pişmanım" diye konuştu.


 

 

Güncellenme Tarihi : 26.6.2024 12:45

İLGİLİ HABERLER