KAYNAK : Haber Vitrini
AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışında eğitim gören çocuklarının eğitim masrafını karşılayan Remzi Gür, 3 yıldan bu yana sağladığı bursun şimdi gündeme gelmesinden rahatsız.
İngiltere'de yaşayan Ramsey mağazalarının sahibi Gür'e telefonla ulaştım. Gür, günlerdir Türk medyasının gündeminden inmeyen burs meselesiyle ilgili çok kızgındı:
"Bu okutma meselesi dün başlamadı ki! Neden şimdi gündeme geliyor. Okuttuysam ne olmuş yani?" diyor. 3 yıldan bu yana Erdoğan'ın çocuklarına burs verip, eğitim masraflarını karşıladığını söyleyen Gür, Erdoğan'ın 3 yıl önce de olduğunu, bu meselenin neden şimdi gündeme getirildiğine anlam veremediğini ifade etti.
"Ben bunu arayan gazetelere de söyledim. Bunun yazılmasını istemiyorum dedim oturup yazdılar. Bir sayfa yazı çıktı. Yok borç vermişim, yok Tayyip Bey ödeyemiyormuş. Bunların bir tanesi bile yok" dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti: "Sizi şerefimle temin ederim böyle birşey söylemedim. Söylediğim aynen şöyle: 'Çocuklar ABD'de okuyor. O kız çok başarılı. İleride benim şirketimde çalışması şartı ile okul masrafını karşılıyorum. Sadece bir tanesini karşılıyorum. ABD'de okuyan iki tane. Biri de sonra gitti dedim.' Hepsi bu. 'Bunun haber değeri de yok yazmayın' dedim. Bir gazete doğruyu yazdı diğeri de değiştirdi. Ben 32 yıldır buradayım, İngiltere'de asılsız hiçbir şey yazamazsınız.
YANIMDA ÇALIŞACAKLAR
Size şerefim ve namusum üzerine yemin ediyorum Tayyip Bey'den hiç para almadım. İstanbul Belediyesi'nden para almadım, Türk Hükümeti'nden almadım. Ne de bir menfaat sağladım. Arkadaşım bak bunu unutma, namusum ve şerefim üzerine söylüyorum bunu. Tayyip Bey benim aile dostum. Bu yazılar nedeniyle Tayyip Bey de çok rahatsız oldu. Biz birebir konuşamıyoruz. O sanıyor ki ben reklam için bunu gazetelere veriyorum. Emin ol, Tayyip Bey'le bu olaylardan sonra görüşmedim. Tayyip Bey çalışkan ve dürüst bir adam. Bu çocuklar benim yanımda çalışacaklar. Onlar gibi daha çok okuttuğum çocuk da var. Bunları söylemek ayıp şey. Benim milyonların üzerinde servetim var. Şirketimde binlerce kişi çalışıyor. Türkiye'den trilyonluk ihracat yapıyorum. 15 yıldır böyle bu. Benimle neden uğraşıyorlar. Ben çok sıkıldım iki gün iki gecedir uyumuyorum. Moralim sıfırlandı."
İngiltere'de 3 ay kalan Burak'a cep harçlığı verdim
Londra'dan cep telefonu ile bulduğumuz Remzi Gür, Burak Erdoğan'ın eğitim masraflarını karşılamadığını belirterek, "Londra'da 2-3 ay gibi bir süre kaldı. Burada dil eğitimi aldı. Ben kendisine burs vermedim. Bir çok yurt dışında okuyan öğrencinin karşılaştığı gibi, sorun yaşadığı zaman, çok cüzi bir miktar da babası adına verdim. Bu gündeme gelecek bir miktar dahi değildi ve zaten çok kısa bir süre sonra gitti" dedi.
Uluslararası bir şirket olarak, çeşitli ülkelerde eğitim gören pek çok gence, şirketinde "mecburi" hizmet etmeleri karşılığında burs verdiğini anlatan Gür, "Amerika'da eğitim gören Esra Erdoğan da bunlardan sadece birisi. Indiana Üniversitesi'nde eğitim gören Esra gibi, bir çok öğrenciye burs veriyorum. Şirketimin gelişmesine yardımcı olacak öğrencilere burs vererek, nitelikli yönetici kadromu geliştirmeyi hedefliyorum. Bu öğrenciler benim markamın dünya markası olmasında büyük katkı sağlayacak öğrencilerdir" diye konuştu.
Gür, "Türkiye zor günler yaşıyor. Bu konuları gündeme getirerek üzüm yemeyi değil bağcıyı dövmeyi hedefliyorlar. Oysa Türkiye'den bir çok kişi çeşitli yollardan yurt dışında eğitim alıyor. Bu haber olacak bir konu değil" dedi.
Dil öğrenmeye gidip fabrikatör oldu
1970 yılında Londra'ya giden Remzi Gür, burada Ramsey ve Emilio Bosco giyim mağazalarını dünyaca ünlü bir marka haline getirdi
İngiltere'deki iş hayatına 1970 yılında dil öğrenmek için gittiğinde küçük bir atölye açarak başlayan Remzi Gür, daha sonra işlerini büyüterek iki fabrika kurdu. Gür, ardından memleketi Kastamonu'ya yatırım yapmaya karar verdi. Kastamonu'da Gürmen Giyim Sanayi A.Ş.'yi kurarak, Ramsey ve Emilio Bosco markalarını Avrupa markası haline getirdi. Remzi Gür, Londra'da henüz okurken açtığı ilk atölyesinde 8 kişi çalıştırırken, daha sonra işi büyüttü ve büyük bir atölye açarak 40 kişi çalıştırmaya başladı.
Memleketine yatırım yaptı
İş alanını zamanla daha da genişleten Gür, 1986 yılında Türkiye'ye; Londra'da iki fabrikası, 90 çalışanı ve iki ayrı işyerinin mülk sahibi olarak döndü. Gür, yurtdışında yaptığı atılımlarla Türk toplumunda tanınan bir işadamı oldu.
1986 yılında memleketine dönüp İstanbul'da bir fabrika açan Gür'ün, vizyonu ve güvenilir kişiliği sayesinde İngiltere'deki müşterileri de bu taşınmaya destek verip Türkiye ile direk iş yapmaya başladı. Bu arada doğup büyüdüğü yer olan memleketi Kastamonu'ya da bir fabrika açmak istedi. Kastamonu'da kurduğu Gürmen Giyim Sanayi ile bölgenin büyük oranda iş istihdamını sağladı.
MODERN TEKNOLOJİ
1985'te kurulan fabrikada 400 kişiye iş imkanı sağladı. Gürmen Giyim Sanayi 1987 yılında İstanbul'da gömlek kravat, ceket ve pantolon üreterek, erkek giyiminde büyük mesafe katetti. 1989 yılında Karabük'te deneme üretimine başlayan Gürmen Giyim, 1991'de Kastamonu'nun Araç ilçesinde 4 bin metrekare kapalı alanda modern bir üretim parkı oluşturdu. İlaveler ile birlikte bugün Araç ilçesinde 400 kişinin çalıştığı 6 bin 500 metrekare kapalı alanı olan modern bir üretim ünitesine sahip duruma geldi.
Remzi Gür, Karabük'te açtığı fabrika ile yatırımlarına devam etti; daha modern teknolojiyle çalışan fabrikada 650 işçi istihdam ediliyor. Gürmen Giyim'in atılımları ile cesaretlenerek kendine güveni gelen bölge insanı, fabrikadaki iş ve deneyimlerinden yararlanarak, çeşitli büyüklükte atölye ve fabrikalar kurup, bölgede istihdamın oluşturulmasında büyük katkı sağladılar. Bölgede sanayinin gelişmesiyle binlerce insan iş buldu.
175 bayisi var
Erkek takım elbiseleri üretiminde uzman olan Gürmen Giyim, yıllık üretiminin yüzde 80'ini ihraç ediyor. Dünyada geniş bir pazara sahip olan Gürmen Giyim, özellikle AB ülkelerine ihracat yapıyor. Daha çok, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Belçika ve İsveç ülkelerine ihracat yapan Gürmen Giyim; Türkiye, Almanya ve İngiltere'de yaklaşık 175 bayi aracılığı ile kendi markası olan Ramsey, Emilio Bosco ve KİP'i pazarlıyor. Ramsey, Emilio Bosco isimlerini birer dünya markası haline getirme amacını taşıyan Gürmen Giyim, KİP mağazalar zincirini de bünyesine katarak daha da güçlendi.
DAHA DA BÜYÜYOR
İhracatının büyük bir bölümünü İngiltere'ye yapan Gürmen Giyim Sanayi, İngiltere tekstil piyasasında saygın bir yer edinmiş durumda. İngiltere'deki güçlü moda sektörünün içinden sıyrılmayı başaran Gürmen Giyim, Ramsey markasıyla yakın gelecekte ihracatını Amerika, Kanada ve İskandinav ülkelerine taşımayı hedefliyor.
Ramsey, Kip ve Emilio Bosco'nun sahibi ve MÜSİAD'ın İngiltere Temsilcisi olan Remzi Gür; Türk Dış Ticaret Vakfı'nın "Yurtdışındaki Başarılı Türk İşadamları Yarışması"nda İngiltere'de yılın en başarılı işadamı oldu. Gür, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, Ramazan Bayramı nedeniyle iki yıl önce verdiği resepsiyona davet edilen ilk işadamıydı.
sabah
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:55