Medya
  • 3.3.2005 00:00

RTÜK, GELİN - KAYNANA VE SPOR PROGRAMLARINI MERCEK ALTINA ALDI

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) para ödüllü evlilik yarışmalarını mercek altına alıyor.
     RTÜK Başkanı Karaca, bu tür programların, İzleme ve Değerlendirme Dairesi'nde oluşturulacak özel bir komisyon tarafından inceleneceğini söyledi.
     Yayıncılık dünyasından gelen bir kişi olarak bu tür programlardan ''utanç duyduğunu'' bildiren Karaca, ''Özellikle çocuklarımızı ve yetişme çağındaki gençleri son derece olumsuz etkileyen bu programlara bence artık 'dur' demenin zamanı gelmiştir'' dedi.
     Fatih Karaca, RTÜK'te düzenlediği basın toplantısında, evlilik karşılığında para ödülü verilen yarışma programları konusunda Üst Kurul'da alınan kararları açıkladı.
     RTÜK'ün bütün birimlerinin, bu konuyla ilgili çalışmalara odaklandığını ifade eden Karaca, üst kurulun bugün yaptığı toplantıda, İzleme ve Değerlendirme Dairesi bünyesinde sadece bu programları takip altına alacak özel bir komisyon kurulmasına karar verdiğini söyledi.
     Karaca, RTÜK uzmanlarının rutin takiplerinin dışında özel bir komisyonun sadece bu formattaki programları izleyerek rapor hazırlayacağını bildirdi.
     RTÜK toplantısında, son günlerde gelen bazı spor programlarına ilişkin şikayetlerin de değerlendirildiğini ifade eden Karaca, ''Özellikle futbolda şiddet öğesinin çok tartışıldığı günümüzde bu tip spor programlarının son derece dikkatli yapılması gereğinin de altı çizildi'' dedi. Karaca, bundan böyle spor programlarının da yakın mercek altına alınacağını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:12

İLGİLİ HABERLER