Medya
  • 4.3.2005 03:15

RTÜK'ÜN 'ÖZEL KOMİSYON'U ÇALIŞMAYA BAŞLADI...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Fatih Karaca’nın yaptırım uygulanması için kurulacağını açıkladığı ‘Özel Komisyon’ dün çalışmalarına başladı. Komisyon, pazartesi günü yapılacak RTÜK’ün olağanüstü toplantısına ilk izleme dosyalarını yetiştirecek.

İzleme Dairesi’nden daire başkanı önderliğinde, izleme uzmanlarından oluşan komisyonda beş kişi yer aldı. Çalışanların isimlerinin gizli tutulduğu komisyon, normal izleme prosedürü yerine seçim dönemlerinde olduğu gibi hızlandırılmış biçimde çalışacak.

Hazırlanan izleme raporu anında üst kurula iletilecek. Üst Kurul, raporları rutin toplantı için bekletmeyecek. RTÜK Başkanı Fatih Karaca’nın talimatıyla izleme raporu geldikçe olağanüstü toplantı yapılacak ve gerekiyorsa yaptırım kararı çıkarılacak. Böylece rutin prosedür nedeniyle aylar sonra yaptırım gelmesi durumu ortadan kalkacak.

Türk insanının kalan bölümü sayenizde aptallaşacak

Bu yarışmayı izleye izleye annem, Semra Hanım’ı geçti. Yalvarırım artık kaldırın bunu.

Hasta olduğum için evdeyim ve televizyonda izlenebilecek hiçbir şey yok. Aziz Nesin, Türk insanının büyük bölümü aptal diye nitelendirmişti. Kalan bölümü de sayenizde aptallaşacak.

Programdaki konuşma şekilleri, birbirlerine hitap şekilleri son derece bozuk. İzlemesek bile kanal değiştirirken rastlıyoruz. Evlilik müessesesi ayaklar altına alınıyor.

Bir çocuk olarak böyle bir programın yayınlanmasını istemiyorum. Ben onlar sayesinde küfürü kavgayı öğrendim. Anneme bile bağırmaya başladım.

Kimden duyuyorsam bu programlar yüzünden geçimsizlikler, kavgalar çıkıyor.

İnsanlar arasında ahlaki dejenerasyona neden olarak, üretim dışı işlere yönlendiriyorlar.

Bu programlardan bıktım. Çocuklarımızı, ahlakımızı, kocamızı, namusumuzu kaybediyoruz. RTÜK’ün saygınlığı, Türk halkının layık olduğu hal bu mu?

2 ay içinde 8 bin şikayet

Karaca’nın özel komisyon kurma kararı aldıklarını açıkladıkları evlilik programlarına 1.5 ayda 2 bin 416 adet şikayet geldiği öğrenildi.

‘Alo RTÜK 178’ şikayet hattına 1 Ocak-22 şubat 2005 tarihleri arasında vatandaşlardan gelen toplam başvuru sayısı 7 bin 960 olurken, bunun çoğunluğunu evlilik programları oluşturdu.

Kanal D’de yayınlanan ‘Size Anne Diyebilir Miyim’ 790 ile şikayetlerde ilk sırayı aldı. Show TV’deki ‘Gel Yeniden’ 297, Kanal D’deki ‘Sahte Gelin’ 182, Show TV’deki ‘Bir Prens Aranıyor’ 104, Kanal D’deki ‘Beyaz Atlı Prens’ 49, ATV’deki ‘Bizim Evde Ne Oluyor’ 45, Show TV’de bir süre önce biten ‘Gelinim Olur Musun’ 25 şikayet aldı.

KANAL D GENEL MÜDÜRÜ MURAT SAYGI

Problem programda değil

KANAL D Genel Müdürü Murat Saygı, Biri Bizi Gözetliyor (BBG) türü programları yakın takibe alan, ‘Yayıncı sıfatımla bu programlardan utanç duyuyorum’ diyen RTÜK Başkanı Fatih Karaca’nın açıklamalarını ‘yersiz’ ve ‘anlamsız’ bulduğunu söyledi. Saygı, problemin yarışmalarda değil, bu yarışmaların, programa çıkardığı insanları kontrolsüzce kullanan kanal ve program yapımcılarında olduğunu belirtti. Saygı, Savaş Ay’ın gündeme gelmek için bu eve girerek, aşk hikayesi bile çıkarttığını söyledi. Bu tarz programların dünyanın her yanında fazla izlendiği için yapıldığını söyleyen Saygı, yarışmacıların uzun süre evde kalmaları yüzünden, kendi kontrolleri dışında da gelişmelere sebebiyet verdiğini belirtti.  

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:13

İLGİLİ HABERLER