Dünya
  • 17.8.2024 12:45

Rus birlikleri Krupets'i geri aldı: Kursk Bölgesi'ndeki durum

Kiev, gün boyunca beş Bradley piyade savaş aracı da dahil olmak üzere 340'a kadar asker ve 19 zırhlı araç kaybetti..

Rusya Savunma Bakanlığı paylaştı! Ukrayna ordusuna ağır darbe: Hepsi imha edildi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun günlerdir taarruzda olduğu Kursk bölgesinde hazırlık yapan Ukrayna Ordusu'na bağlı bir zırhlı muharebe aracı ve birliklerini vurduğunu açıkladı.

Savunma Bakanlığının paylaştığı görüntülerde saldırıya uğrayan Ukrayna birliklerinin imha edildiği görüldü.

 

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, Ukrayna silahlı kuvvetleri gün boyunca yaklaşık 340 asker kaybetti ve bölgedeki düşmanlıkların tüm süresi boyunca toplam kayıplar şu anda yaklaşık 2.640 askeri personeldir. Bakanlık, Rus Silahlı Kuvvetleri'nin Kursk Bölgesi'ndeki Krupets yerleşiminde düşmanı yendiğini ve bölgenin kontrolünü yeniden ele geçirdiğini bildirdi. Rus Silahlı Kuvvetleri Ana Askeri ve Siyasi Dairesi başkan yardımcısı ve Akhmat özel kuvvetleri komutanı Tümgeneral Apti Alaudinov, Rus ordusunun Martynovka'yı Ukrayna birliklerinden temizlediğini bildirdi.

Acil Durumlar Bakanlığı, sınır bölgelerindeki sakinlerin çoğunun tahliye edildiğini bildirdi.

TASS durumla ilgili önemli bilgileri topladı.

Bölgedeki durum

- Rus Silahlı Kuvvetleri düşmanı etkisiz hale getirerek Kursk Bölgesi'ndeki Krupets köyünün kontrolünü yeniden ele geçirdi.

- Kuzey Muharebe Grubu Kremyanoye yakınlarında bir saldırıyı püskürttü.

- Rus ordusu ayrıca Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Kremyanoye'nin güneyinde ve Russkaya Konopelka'nın batısında düşman birliklerinin konuşlandığı bölgelere ateş açarak saldırısını da engelledi.

- Rus ordusu, Ukrayna silahlı kuvvetlerine bağlı mobil birliklerin Varvarovka, Safonovka, Şeptuhovka, Kauchuk, Alekseevsky ve Matveevka bölgelerinde Rus topraklarının derinliklerine doğru ilerleme girişimlerini engelledi.

- Olgovka, Snagosti, Pogrebki, Mirny, Zaoleshenka, Uspenovka ve Yuzhny bölgelerinde düşman birlikleri vuruldu.

- Rus ordusu, Sumy Bölgesi'ndeki Lubni yakınlarında İskender-M sistemi kullanarak bir konvoyu ve 15 akaryakıt tankerini imha etti.

Ukrayna'nın kayıpları

- Kiev, gün boyunca Kursk yönünde beş Bradley piyade savaş aracı ve 14 zırhlı muharebe aracının yanı sıra sekiz araç, beş sahra topçu topu, bir çok namlulu roketatar ve iki elektronik harp istasyonu Anclav-N ve Bukovel-AD olmak üzere 19 zırhlı araç ve 340'a kadar asker kaybetti.

- Bölgedeki muharebe operasyonlarının tüm süresi boyunca düşmanın toplam kayıpları 2.640 asker, 37 tank, 32 zırhlı personel taşıyıcı, 23 piyade savaş aracı, 206 zırhlı muharebe aracı, 96 araç, dört uçaksavar füze sistemi tesisi, üç çok namlulu roketatar, 20 sahra topçusu ve üç elektronik harp istasyonu olarak gerçekleşti.

Alaudinov'un açıklamaları

- Rus Silahlı Kuvvetleri Martynovka'yı Ukrayna askerlerinden temizledi.

- Rus birlikleri Sujan bölgesini düşmandan temizlemeye başladı ve ayrıca "bariyerler" kurdu.

- Ukrayna silahlı kuvvetlerinin bölgeye girmesinin engellenmesi için çalışmalar sürüyor.

Tahliye

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Bilgi Politikası Dairesi Başkan Yardımcısı Artyom Sharov, Kursk Bölgesi sınır bölgelerinde yaşayan insanların büyük çoğunluğunun geçici olarak tahliye edildiğini ve şu anda güvende olduklarını söyledi.

- Son 24 saatte 720'den fazla kişi, bağımsız olarak veya organize konvoylarla güvenli yerlere taşındı.

- Bölgenin sınır bölgelerindeki evlerini terk eden 9 bin 500'den fazla kişi geçici barınma merkezlerinde kalıyor.

- Acil Durumlar Bakanlığı konvoyları, Kursk Bölgesi'ne gün içerisinde 360 ​​ton insani yardım malzemesi ulaştırarak toplam rakamı 1.300 tona çıkardı.

Güncellenme Tarihi : 17.8.2024 12:53

İLGİLİ HABERLER