Dünya
  • 6.10.2024 12:00

Rus füze uzmanı Sivkov: İran'ın İsrail'e HASSAS ve ayrıntılı güzel bir oyun

İran'ın İsrail'e saldırısının ayrıntılarıyla ilgili olarak Sergei Leonov "Argumenti e Facti"de şunları yazdı:

Iran's attack on Israel: Lessons on missile defense systems
İran'ın 1 Ekim'de sahte bir saldırı düzenlediği ve bunun gerçek olmadığı, İsrail şehirleri üzerinde onlarca füzenin uçtuğunu gösteren videoların ortaya çıkmasıyla konuşulmaya başlandı, ancak bunların düşürülmesi İsrail'de büyük bir yıkıma yol açmadı.

At first I thought they were fake' – IDF presents enormous remains of  intercepted Iranian rockets | All Israel News

Rusya Roket ve Topçu Bilimleri Akademisi Başkan Yardımcısı Askeri Bilimler Doktoru Konstantin Sivkov, hipersonik füzelerin savaş başlığı ayrılmış halde uçtuğunu belirterek, “Tüm savaş birimi patlıyor ve imha ediliyor. Düşen füzenin yalnızca amaçlanan boş bir füze olduğu açıkça görülüyor. " dedi.
What are Israel and Iran's attack and defence capabilities?

Boş füzeler Saldırı kararlılığını göstermek için.” Bu basit ve eski bir şey, öyle ki İsrail hava savunma füzelerini buna savunma atışı bile atmadı"
İran, İsrail'e ciddi bir zarar vermek niyetinde değildi ancak iki hedefe daha ulaşmaya çalıştı. “Birincisi saldırının ciddi olduğunu kanıtlamak. Böylece Tahran Arap dünyasında itibarını kurtardı; ikincisi İran, İsrail ve ABD'ye kendisine karşı askeri operasyon başlatması için bir neden vermediğini gösterdi. hassas ve güzel bir oyun” dedi Sivkov.

Mapped: How Iran's attack on Israel was stopped | The Independent
İran geniş çaplı bir savaş başlatmak istemiyor çünkü bu, birçok ülkeyi çatışmanın içine sürükleyecek ve tüm bölgeyi istikrarsızlaştıracaktır.
Sivkov, Benjamin Netanyahu'nun “hayatta kalmak ve bir sonraki yeni tırmanış turunu haklı çıkarmak için bir savaşa ihtiyacı olduğunu” belirterek, durumun İsrailli yetkililer için çok zor olduğunu söylüyor. Öyle ki ABD önemli bir rol oynamak zorunda kalıyor.” Üstelik ABD çatışmaya girerse bunu yapacak olan Demokrat Parti olacak ve onun adayının kazanma şansı azalacak.

Güncellenme Tarihi : 6.10.2024 11:10

İLGİLİ HABERLER