Dünya
  • 27.8.2024 09:42

Rusya Reuters'ın İngiliz güvenlik danışmanını öldürdü

Reuters'ın İngiliz güvenlik danışmanı, Ukrayna'daki otele düzenlenen Rus saldırısında öldürüldü

Rus uçaklarının cumartesi gecesi Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk kentinde bir oteli vurması sonucu Reuters haber ajansında çalışan bir İngiliz güvenlik danışmanı hayatını kaybetti, iki gazeteci de yaralandı .

Everything we know about British national Ryan Evans killed in Ukraine |  The Independent

Reuters , Ukrayna'daki savaşı haberleştiren ekibinin bir parçası olarak Hotel Sapphire'de altı kişilik bir mürettebat bulunduruyordu . Haber ajansının bir sözcüsü, öldürülen güvenlik danışmanının Ukrayna'daki haber ekibine atanan İngiliz vatandaşı Ryan Evans olduğunu söyledi.

Reuters safety adviser killed, two journalists injured in Ukraine's  Kramatorsk

Reuters, iki gazetecisinin hastanede tedavi gördüğünü, birinin de ciddi şekilde yaralandığını ekledi. Pazar öğleden sonra yaptığı açıklamada, "Kramatorsk'taki yetkililerle birlikte çalışarak saldırı hakkında acilen daha fazla bilgi arıyoruz ve meslektaşlarımızı ve ailelerini destekliyoruz. Ryan'ın ailesine ve sevdiklerine en derin taziyelerimizi ve düşüncelerimizi iletiyoruz. Ryan, gazetecilerimizin çoğunun dünya çapındaki olayları haber yapmasına yardımcı oldu; onu çok özleyeceğiz." dedi.

Reuters haber ajansı çalışanı Evans, Ukrayna'ya düzenlenen füze  saldırısında öldü

Haber ajansı, eski bir İngiliz askeri olan Evans'ın 2022'den beri Reuters ile çalıştığını ve Ukrayna, İsrail ve Paris Olimpiyatları dahil olmak üzere dünya çapındaki güvenlik konusunda gazetecilere tavsiyelerde bulunduğunu söyledi. 38 yaşındaydı.

Reuters, üç meslektaşının daha kurtarıldığını ve hafif yaralandığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Pazar günü yaptığı günlük konuşmasında Kramatorsk otelinde İngiliz ve Amerikalı vatandaşların bulunduğunu doğruladı ve ekledi: "Başsağlığı dileklerim aileye ve arkadaşlara. Bu, Rusya'nın devam etme kabiliyetine sahip olması nedeniyle devam eden günlük bir Rus terörüdür."

İngiltere Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi sözcüsü, "Ukrayna'da bir İngiliz vatandaşının kaybolduğuna dair ihbarların farkındayız ve yerel yetkililerden daha fazla bilgi talep ediyoruz." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yaralananlar arasında bir Amerikan vatandaşının da bulunduğunu doğruladı ancak bu kişinin kimliği açıklanmadı.

Güncellenme Tarihi : 27.8.2024 11:32

İLGİLİ HABERLER