Dünya
  • 27.8.2024 10:12

Sen misin Kursk'a saldıran.. Rusya dün Ukrayna'nın yarısını vurdu

Kiev'in kumarı pahalıya patladı: Rusya Ukrayna'nın yarısından fazlasını vurdu! Saldırılar ikinci günde de devam ediyor...

Ukrayna'nın Kursk bölgesinde başlattığı işgal girişimi sonrası kontrolü yeniden eline almaya karar veren Moskova dün Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştirdi. Saldırılar ikinci günde de devam ederken Ukrayna Hava Kuvvetleri tüm ülkenin balistik silah saldırısı tehdidi altında olduğunu duyurdu. Uzmanlar ise Kiev'in Kursk kumarının ters teptiğini, Rusya'nın tüm çabalara rağmen doğu Ukrayna'daki operasyonlarını sürdürmeye kararlı olduğunu vurguluyor.

UKRAYNA GECEYİ SIĞINAKLARDA GEÇİRDİ

Rusya Savunma Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin Ukrayna'nın askeri-endüstriyel işletmelerinin kritik enerji altyapısına hassas silahlarla büyük çaplı bir saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Bu sabah Rus Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna askeri-endüstriyel sektörünün kritik enerji altyapısına havadan ve denizden fırlatılan uzun menzilli hassas silahlar ve saldırı insansız hava araçlarıyla büyük bir saldırı gerçekleştirdi. Belirlenen tüm hedefler imha edildi" dedi.

Rusya'nın Kuzey Muharebe Grubu, geçtiğimiz gün dört Ukrayna tugayına saldırdı

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Kuzey Muharebe Grubu'nun son bir günde dört Ukrayna tugayını vurarak sorumluluk alanındaki düşman birliklerine yaklaşık 90 kayıp verdirdiğini bildirdi.

Bakanlık, "Kuzey Muharebe Grubu birlikleri, Ukrayna ordusunun 82. Hava Saldırısı, 36. Deniz Piyadesi, 13. ve 17. Ulusal Muhafız Tugayları birliklerine, Harkov Bölgesi'ndeki Glubokoye, Liptsy, Volchanskiye Khutora ve Sumy Bölgesi'ndeki Pokrovka yerleşim yerleri yakınlarındaki bölgelerde Volçansk ve Liptsy yönlerinde kayıplar verdirdi" dedi.

 

Ukrayna ordusunun son 24 saatte cephe hattında verdiği kayıpların 90 personel, iki motorlu araç, bir 152 mm D-20 obüs, iki 122 mm D-30 obüs ve iki elektronik harp istasyonu olduğu belirtildi.

Rusya'nın Batı Muharebe Grubu, son bir günde Ukrayna'nın dört karşı saldırısını püskürttü

Rusya Savunma Bakanlığı, Batı Muharebe Grubu'nun taktik pozisyonunu güçlendirdiğini, Ukrayna'nın dört karşı saldırısını püskürttüğünü ve son bir günde sorumluluk alanındaki düşman birliklerine yaklaşık 480 kayıp verdirdiğini bildirdi.

Bakanlık, "Batı Muharebe Grubu birlikleri taktiksel pozisyonlarını iyileştirdi ve Ukrayna ordusunun 30., 44., 67., 115. ve 116. mekanize, 4. tank, 110. ve 241. toprak savunma tugaylarının insan gücü ve teçhizatına, Harkov Bölgesi'ndeki Sinkovka, Petropavlovka ve Tabayevka yerleşimleri, Lugansk Halk Cumhuriyeti'ndeki Stelmakhovka, Makeyevka ve Nevskoye, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Torskoye ve Serebryanka ormanlık alanı yakınlarında kayıplar verdi. 1. ve 4. Ulusal Muhafız tugayları ile 12. Azov özel harekat tugayının birliklerinin [Rusya'da terör örgütü olarak yasaklanmıştır] dört karşı saldırısını püskürttüler" dedi.

Ukrayna ordusunun son 24 saatte söz konusu cephe hattında verdiği kayıpların 480 personel, bir tank, bir Kazak zırhlı muharebe aracı ve 10 motorlu araç olduğu belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Rus birlikleri karşı batarya savaşında bir adet ABD yapımı 155 mm M198 obüs, iki adet ABD yapımı 155 mm M777 obüs, iki adet İngiliz yapımı 155 mm FH70 obüs ve bir adet 122 mm Gvozdika motorlu topçu sistemini imha etti.

Ayrıca Rus birliklerinin Ukrayna ordusuna ait üç sahra mühimmat deposu ile üç elektronik harp ve karşı batarya radar istasyonunu imha ettiği belirtildi.

Rusya'nın Güney Muharebe Grubu, son bir günde Ukrayna ordusuna 570 kayıp verdi

Rusya'nın Güney Muharebe Grubu'nun daha iyi bir zemin kazandığı ve sorumluluk alanındaki Ukrayna askerlerine son bir günde yaklaşık 570 kayıp verdirdiği bildirildi.

Bakanlık, "Güney Muharebe Grubu birlikleri daha avantajlı pozisyonlar elde etti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Verkhnekamenskoye, Pereyezdnoye, Grigorovka, Chasov Yar, Dyleyevka, Krasnogorovka, Konstantinovka ve Uspenovka yerleşimlerinin yakınlarındaki bölgelerde Ukrayna ordusunun 23., 28. ve 93. mekanize, 5. tank, 56. motorize piyade, 143. ve 144. piyade, 5., 10. ve 80. saldırı, 109. ve 117. toprak savunma tugaylarının insan gücüne ve teçhizatına zarar verdi. Ukrayna ordusunun 8. dağ saldırı tugayının bir saldırı grubunun karşı saldırısını püskürttüler" dedi.

Ukrayna ordusunun son 24 saatte cephe hattında verdiği kayıpların 570 personel, bir zırhlı muharebe aracı, yedi motorlu araç, bir ABD yapımı 155 mm M777 obüs, üç İngiliz yapımı 155 mm FH70 obüs, bir 152 mm Msta-B obüs, bir 152 mm D-20 obüs ve üç 122 mm D-30 obüs olduğu belirtildi.

Bakanlık ayrıca Rus birliklerinin Ukrayna'ya ait iki elektronik harp istasyonunu ve dört mühimmat deposunu imha ettiğini bildirdi.

Rusya'nın Muharebe Grubu Merkezi, son bir günde Ukrayna ordusuna 585 kayıp verdi

Rusya Muharebe Grubu Merkezi'nin düşman savunmasının derinliklerine doğru ilerlediği ve son bir günde sorumluluk alanındaki Ukrayna askerlerine yaklaşık 585 kayıp verdirdiği bildirildi.

Bakanlık, "Merkez Muharebe Grubu birlikleri düşman savunmasının derinliklerine doğru ilerlemeye devam etti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Dzerzhinsk, Tarasovka, Zhuravka, Vozdvizhenka, Novozhelannoye ve Yasnobrodovka yerleşimlerinin yakınlarındaki bölgelerde Ukrayna ordusunun 31., 32., 47., 100. ve 151. mekanize, 1. tank, 95. hava saldırısı, 111. ve 122. toprak savunma, 14. ve 15. Ulusal Muhafız tugaylarının oluşumlarına zayiat verdi. Ukrayna ordusunun 53. ve 150. mekanize, 68. jaeger ve 25. hava indirme tugayları ile Ukrayna ulusal polisinin Lyut saldırı tugayının saldırı gruplarının yedi karşı saldırısını püskürttüler" dedi.

Ukrayna ordusunun son 24 saatte cephe hattında verdiği kayıpların 585 personel, 3 tank, 1 Alman yapımı Marder piyade savaş aracı, 1 zırhlı personel taşıyıcı, 4 motorlu araç, 2 152 mm Msta-B obüs, 2 152 mm D-20 obüs, 2 122 mm Gvozdika motorlu topçu sistemi, 3 122 mm D-30 obüs ve 1 ABD yapımı 105 mm M119 topçu topu olduğu belirtildi.

Rusya'nın Doğu Muharebe Grubu, son bir günde taktiksel konumunu geliştirdi

Rusya'nın Doğu Muharebe Grubu'nun taktik pozisyonunu güçlendirdiği ve son bir günde sorumluluk alanındaki Ukrayna askerlerine yaklaşık 135 kayıp verdirdiği bildirildi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Doğu Muharebe Grubu birlikleri taktiksel konumlarını iyileştirdi ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Vodyanoye, Ugledar, Pavlovka, Prechistovka ve Neskuchnoye yerleşimlerinin yakınlarındaki bölgelerde Ukrayna ordusunun 61. mekanize, 58. motorlu piyade, 123. ve 128. toprak savunma tugaylarının insan gücüne ve ekipmanına zarar verdi. Ukrayna ordusunun 72. mekanize tugayının birlikleri tarafından yapılan iki karşı saldırıyı püskürttüler" dedi.

Ukrayna ordusunun son 24 saatte cephe hattında verdiği kayıpların 135 personel, 5 motorlu araç ve 1 adet 122 mm D-30 obüs olduğu belirtildi.

Rusya'nın Dinyeper Muharebe Grubu, geçtiğimiz gün üç Ukrayna tugayına saldırı düzenledi

Rusya'nın Dinyeper Muharebe Grubu'nun son bir günde üç Ukrayna tugayını vurarak sorumluluk alanındaki düşman birliklerine yaklaşık 70 kayıp verdirdiği bildirildi.

Bakanlık, "Dinyeper Muharebe Grubu birlikleri, Zaporozhye Bölgesi'ndeki Maliye Şçerbaki, Herson Bölgesi'ndeki Sablukovka ve Tokarevka bölgelerinde ve Herson kentinde Ukrayna ordusuna ait 128. Dağ Hücum Tugayı, 37. Deniz Piyade Tugayı ve 124. Toprak Savunma Tugayı birliklerine hasar verdi" dedi.

Ukrayna ordusunun son 24 saatte cephe hattında verdiği kayıpların 70 personel, 6 motorlu araç, 152 mm D-20 obüs ve bir elektronik harp istasyonu olduğu belirtildi.

Rus kuvvetleri geçtiğimiz günlerde iki Ukrayna İHA üretim atölyesini imha etti

Bakanlık, Rus güçlerinin son bir günde Ukrayna'ya ait iki İHA (insansız hava aracı) üretim atölyesini imha ettiğini ve 140'tan fazla noktada yoğun düşman insan gücü ve askeri teçhizatını vurduğunu bildirdi.

Bakanlık, "Rus güçlerine ait operasyonel/taktik uçaklar, insansız hava araçları, füze birlikleri ve topçu birlikleri, Ukrayna ordusu için insansız hava aracı üreten iki atölyeyi imha etti ve 143 bölgede düşman insan gücü ve askeri teçhizatını vurdu" dedi.

Rus hava savunması son bir günde Hammer akıllı bombasını ve 58 Ukrayna İHA'sını imha etti

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Rus hava savunma güçleri son bir günde bir adet Hammer akıllı bombası ve 58 adet Ukrayna insansız hava aracını düşürdü.

Bakanlık, "Hava savunma kabiliyetlerimiz, bir adet Fransız yapımı Hammer güdümlü hava bombası, dört adet ABD yapımı HIMARS roketi ve 58 adet insansız hava aracını düşürdü" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, özel askeri operasyonların başlangıcından bu yana Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin 640 Ukrayna savaş uçağı, 283 helikopter, 30 bin 533 insansız hava aracı, 575 karadan havaya füze sistemi, 17 bin 574 tank ve diğer zırhlı muharebe aracı, bin 425 çok namlulu roketatar, 13 bin 677 sahra topu ve havan topu ile 25 bin 234 özel askeri aracı imha ettiğini bildirdi.

Son dakika: Kievin kumarı pahalıya patladı: Rusya Ukraynanın yarısından fazlasını vurdu Saldırılar ikinci günde de devam ediyor...

Rusya dün Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştirmesinin ardından yeni bir saldırı dalgası başlattı. Bugün günün erken saatlerinde toplu drone saldırıları bildirildi.

Son dakika: Kievin kumarı pahalıya patladı: Rusya Ukraynanın yarısından fazlasını vurdu Saldırılar ikinci günde de devam ediyor...

TÜM ÜLKE BALİSTİK SİLAH SALDIRISI TEHDİDİ ALTINDA
Ukrayna Hava Kuvvetleri tüm ülkenin balistik silah saldırısı tehdidi altında olduğunu duyururken, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kiev, Lviv, Harkiv ve Odesa bölgeleri de dahil olmak üzere Ukrayna genelinde altyapıyı vurmak için uzun menzilli hassas silahların kullanıldığını açıklandı.

TÜM ÜLKE BALİSTİK SİLAH SALDIRISI TEHDİDİ ALTINDA
Ukrayna Hava Kuvvetleri tüm ülkenin balistik silah saldırısı tehdidi altında olduğunu duyururken, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kiev, Lviv, Harkiv ve Odesa bölgeleri de dahil olmak üzere Ukrayna genelinde altyapıyı vurmak için uzun menzilli hassas silahların kullanıldığını açıklandı.

UKRAYNA'NIN YARISINDAN FAZLASINI VURDULAR

Ukrayna'nın yarısından fazla bölgesine insansız hava araçları ve füzelerle düzenlenen saldırılarda şimdiye kadar en az altı kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Birçok şehirde elektrik kesintileri yaşanıyor, tren seferleri aksadı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski saldırıları "iğrenç" olarak nitelendirirken, ABD Başkanı Joe Biden 'utanmazca' kelimesini kullandı ve Washington'ın Ukrayna'nın enerji şebekesine destek vermeye devam edeceğini söyledi.
 

3. DÜNYA SAVAŞI UYARISI

 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Ukrayna’nın Rusya topraklarında ilerlemesinin dünya savaşına neden olabileceğini ileri sürdü.

Trump, “ Ukrayna’da olup bitenlere bir bakın. Rusya topraklarında ilerliyorlar. Tüm dünya karmaşa içinde. Hızlı bir şekilde bir şeyler yapılmazsa III. Dünya Savaşı ile karşı karşıya kalacağız. Nükleer güç ve mevcut diğer kapasiteler nedeniyle bu, önceki dünya savaşlarına da benzemeyecek.” dedi.

MOSKOVA'NIN KONTROLÜ YENİDEN SAĞLAMA GİRİŞİMİ

Rusya, Şubat 2022'de başlayan tam ölçekli işgalinin başından bu yana Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef alıyor ancak son saldırılar, Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesinde toprak kazanmasının ardından Moskova'nın çatışma üzerindeki kontrolünü yeniden sağlama girişimi olarak görülüyor.


KURSK KUMARININ SONUÇLARI KORKUNÇ OLDU

ABD'li New York Times gazetesine göre, Kiev, Rusya'nın Kursk bölgesine sınır ötesi bir saldırı düzenleyerek savaşın gidişatını tersine çevirmek için cesur bir kumar oynadı. Ukrayna saldırının Moskova'yı bölgede daha fazla güç konuşlandırmaya zorlayacağını ve böylece doğu cephesindeki baskıyı azaltacağını umuyor. Ancak Kremlin doğu Ukrayna'daki saldırı operasyonlarını sürdürmeye kararlı görünüyor.

Forbes de Kursk kumarının Ukrayna'nın beklediği sonucu vermediğini ileri sürdü ve "Kremlin doğudaki güçlerini büyük ölçüde yerinde bıraktı ve Kursk'a daha genç ve tecrübesiz askerleri gönderdi. Ukrayna'nın doğudaki savunma kampanyasının sonuçları korkunç oldu." ifadelerini kullandı.
 

Son dakika: Kievin kumarı pahalıya patladı: Rusya Ukraynanın yarısından fazlasını vurdu Saldırılar ikinci günde de devam ediyor...

Güncellenme Tarihi : 27.8.2024 10:29

İLGİLİ HABERLER