Dünya
  • 27.8.2024 11:40

Filistin yanlıları İsrail destekçisi İsviçre Dışişleri Bakanı'nı konuşturmadı

Göstericiler, İsviçre Dışişleri Bakanı'nın konuşmasını yarıda keserek işgale verdiği destek nedeniyle aleyhinde sloganlar attılar ve istifasını talep ettiler (video) 


Göstericiler, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis'in önünde protesto düzenledi ve Gazze Şeridi'nde savaşını sürdüren İsrail işgalini destekleyen tutumu nedeniyle Cenevre'deki Birleşmiş Milletler ofisi önünde ona karşı sloganlar attı.

Bu, Cenevre Sözleşmelerinin kabul edilmesinin yetmiş beşinci yıldönümü münasebetiyle İsviçre Dışişleri Bakanlığı tarafından Cenevre'deki Birleşmiş Milletler Ofisi önünde düzenlenen bir etkinlik sırasında geldi.

Cenevre Sözleşmeleri, Ağustos 1949'da kabul edilen ve savaş bölgesindeki sivillerin insani korunmasını tanımlayan dört uluslararası anlaşmadan oluşan bir gruptur.

İşgalle gizli anlaşma suçlamaları 

Konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktığında yaklaşık 100 gösterici Bakan Cassis aleyhine sloganlar atmaya başladı.

Filistin bayraklarını kaldıran göstericiler, İsviçre hükümetini "Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik katliamlarla suç ortaklığı yapmakla" suçladı.

Bazı göstericiler ayrıca İsviçre Dışişleri Bakanı'nı görevinden istifa etmeye çağırdı.

Eş zamanlı olarak Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Şeridi'nde devam eden savaşında ölenlerin sayısının 7 Ekim 2023'ten bu yana 40.435 ölü ve 93.534 yaralıya yükseldiğini duyurdu.



 

Güncellenme Tarihi : 27.8.2024 11:43

İLGİLİ HABERLER