Dünya
  • 24.6.2024 21:50

Rusya Sivastopol saldırısından Amerika'yı sorumlu tuttu.. Karşılık vereceğiz

Kremlin ABD'yi Ölümcül Kırım Saldırısının 'Sonuçları' Konusunda Uyardı..

Moskova'daki yetkililer Pazartesi günü Washington'u, Ukrayna'nın ilhak ettiği Kırım'a ABD tarafından sağlanan uzun menzilli füzelerle gerçekleştirildiği söylenen ölümcül bir saldırının ardından "sonuçlarla" karşılaşacağı konusunda uyardı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Pazar günü Sevastopol şehrine düzenlenen saldırıyı "barbarca" olarak nitelendirdi ve ABD'yi "Rus çocuklarını öldürmekle" suçladı. Saldırıda ölen 4 kişiden 2'si çocuktu.

Peskov gazetecilere verdiği demeçte, "ABD'nin müdahalesi, doğrudan müdahalesi ve bunun sonucunda Rus sivillerin öldürülmesi sonuçsuz kalamaz." dedi. "Bunların ne olacağını zaman gösterecek."

Peskov, Başkan Vladimir Putin'in bu ayın başlarında Moskova'nın ülkeleri silahlandırıp Batılı hedeflere karşı potansiyel saldırılar düzenleyebilecekleri yönündeki yorumlarına dikkat çekti.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı, Pazar günü Kırım'a düzenlenen saldırıya yanıt olarak ABD'nin Rusya Büyükelçisi Lynne Tracy'yi çağırdığını söyledi.

Daha sonra, Washington'un "bu vahşet konusunda Kiev rejimiyle eşit sorumluluk taşıdığını" ve saldırının "cezasız kalmayacağını" belirten bir açıklama yayınladı.

Rus yetkililer, Sivastopol'a yönelik saldırının ABD tarafından sağlanan, parça tesirli savaş başlığı yüklü ATACMS füzeleriyle gerçekleştirildiğini söyledi. Moskova'nın Kırım'da görevlendirdiği yetkililer, silahların eğlence amaçlı plajlar ve otellerin bulunduğu bir bölgeyi vurduğunu söyledi.

Ukrayna cumhurbaşkanlığı ofisi başkanı Andriy Yermak Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Rusya'nın yarımadayı terk etmesi gerekiyor" dedi.

Sosyal medyada "Orduları ve oradaki askeri tesislerinin varlığı sona ermeli" diye yazdı.

Benzer şekilde Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin kıdemli yardımcılarından Mykhailo Podolyak da Kırım'ın meşru bir askeri hedef olduğunu söyledi.

"Kırım aynı zamanda Rusların alaycı bir şekilde saklamaya ve kendi sivilleriyle örtbas etmeye çalıştığı yüzlerce doğrudan askeri hedefin bulunduğu büyük bir askeri kamp ve depodur" dedi.

Washington'un Sivastopol terör saldırısındaki rolü tartışılmaz - Dışişleri Bakanlığı

Açıklamada, "Aralarında şehir plajında ​​oynayan iki yaşında bir çocuk ve dokuz yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu dört kişi öldü" ifadesine göre, 151 kadar kişi tıbbi yardım isterken, 82'si hastaneye kaldırıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Moskova'nın, Washington'un Sivastopol saldırısına karıştığına dair hiçbir şüphesi olmadığı ve bu suça bir yanıtın geleceği belirtildi.

Bakanlık, "ABD'nin bu korkunç suça katılımı hiçbir şüphenin ötesindedir" dedi. Açıklamada, "Bu suça mutlaka karşılık verilecektir" denildi.

Açıklamada, "23 Haziran'da Kiev rejimi, ABD ve uydularının desteğiyle Rusya'nın sivil halkına karşı bir başka iğrenç terör suçu daha işledi. Sivastopol saldırıya uğradı" denildi. "En önemli Ortodoks bayramlarından biri olan Kutsal Teslis Günü, terör saldırısı için kasıtlı olarak seçilmiştir."

"Aralarında şehir plajında ​​oynayan iki yaşında bir çocuk ve dokuz yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu dört kişi öldü. 151 kadar kişi tıbbi yardım istedi, 82'si hastaneye kaldırıldı; 55 yetişkin ve 27 çocuk, çoğu yaralı Bakanlık, "Durumu ciddi olan herkes kaliteli tıbbi bakım alıyor" dedi. "Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, maksimum hasar verecek şekilde küme savaş başlıkları ile donatılmış Amerikan ATACMS taktik füzeleri kullanıldı. Tüm uçuş yolları ABD'li uzmanlar tarafından kendi uydu keşif verilerine göre girildi. Bir Amerikan Global Hawk keşif uçağı görevdeydi. Kırım yakınındaki gökler."

 

Rusya Soruşturma Komitesi "suçla ilgili bir soruşturma başlattı." Dışişleri Bakanlığı, "Rusya Federasyonu topraklarındaki bu ve diğer terör saldırılarından sorumlu olan herkes adalet önüne çıkarılacaktır." diye vurguladı. "Washington ve uyduları, Ukraynalı kuklalarını aktif olarak besleyip destekleyerek, Rusya'ya karşı kendi elleriyle savaş yürüterek ve onları uluslararası terör eylemleri gerçekleştirmeye, Rus sivilleri öldürmeye teşvik ederek, Kiev'deki neo-Nazi rejimini yarattı ve besledi. En korkunç insanlık dışı silah türlerinden biri olan misket bombalarının kullanılması" vurgulandı.

Batılı ülkeler "[Vladimir] Zelensky rejiminin barbarca eylemlerini suç teşkil edecek şekilde halının altına süpürmeye devam ediyor. Uluslararası kuruluşlardan da herhangi bir kınama gelmedi. Rusya Federasyonu bir kez daha onları, bu son vahşetin doğru bir değerlendirmesini yapmaya çağırıyor. Kiev rejimi ve Batı" dedi Dışişleri Bakanlığı.

Açıklamada, "Rusya, dost devletlerin yetkililerinin yanı sıra Avrupa ve Amerika kamuoyunun temsilcileri tarafından iletilen başsağlığı dilekleri için içten şükranlarını sunar. Teselli sözleri gelmeye devam ediyor" denildi.

Açıklamada özetle, "Bugün bir günlük yas ilan edilen tüm Sivastopol'da yas tutuyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Güncellenme Tarihi : 24.6.2024 22:02

İLGİLİ HABERLER