Gündem
  • 3.7.2024 12:24

Rusya Ukrayna'nın 5 Su-27 savaş uçağının imha etti

Moskova 5 Ukrayna Su-27 savaş uçağının imha edildiğini duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Poltava bölgesindeki Mirhorod havaalanında İskender-M füzeleri kullanarak beş Ukrayna Su-27 savaş uçağının imha edildiğini ve iki uçağa da hasar verildiğini duyurdu.

Bakanlık, havaalanından duman ve alevlerin yükseldiğini gösteren saldırının bir videosunu yayınladı.

Savunma Bakanlığı, Mirgorod havaalanında beş Su-27'nin imha edildiğini bildirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, İskender-M kompleksinin Ukrayna'nın Poltava bölgesindeki Mirgorod havaalanına karşı kullanılmasına ilişkin konuştu. Füze saldırısı Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait Su-27 savaş uçaklarının otoparkına gerçekleştirildi. Ukrayna hava kuvvetlerinin eski sözcüsü, ekipmanın yenilgisini doğruladı.

Rusya, Ukrayna'daki havalimanlarını hedef alırken, Kiev, Moskova'nın imha edeceğini belirttiği Amerikan F-16 savaş uçaklarını almaya hazırlanıyor.

Rus güçleri Ukrayna'da bir ABD yapımı Abrams tankını daha imha etti

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, Avdeyevka bölgesinde Msta-S kundağı motorlu top kullanılarak imha edildi
TASS/. Rusya Savunma Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin Ukrayna'daki özel askeri operasyon sırasında bir ABD yapımı Abrams tankını daha imha ettiğini söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tank Avdeyevka bölgesinde keşif amaçlı İHA tarafından tespit edilmiş ve daha sonra Msta-S kundağı motorlu top kullanılarak imha edilmişti.

Açıklamada, "Savaş Grubu Merkezi'ne bağlı topçu birlikleri, özel askeri operasyon sırasında Avdeyevka bölgesinde bir Abrams M1 tankını daha imha etmek için Krasnopol akıllı mühimmatını kullandı" denildi.

2S19 Msta-S, düşmanın çeşitli tipteki muharebe teçhizatını (topçu ve havan bataryaları, tanklar ve diğer zırhlı hedefler) ve insan gücünü yok etmek ve bastırmak, savunma mevzilerini, komuta merkezlerini, hava savunma ve füze savunma kabiliyetlerini imha etmek ve piyade ve tank rezervlerinin manevra kabiliyetini engellemek için tasarlanmış 152 mm'lik kundağı motorlu bir obüstür (çekili versiyonu Msta-B'dir).

Mühimmat türüne bağlı olarak 20 km ile 29 km arasında azami atış menziline sahip olan Msta-S, 50 mermilik mühimmat yükü taşıyabiliyor ve en az 500 km seyir menziline sahip.

Güncellenme Tarihi : 3.7.2024 12:37

İLGİLİ HABERLER