Dünya
  • 14.8.2004 00:12

SADR: ''IRAK GEÇİCİ HÜKÜMETİ İSTİFA ETSİN''

NECEF - Amerikan birlikleriyle Mukteda Sadr milisleri arasında yoğun çatışmalara sahne olan Necef'te ateşkes görüşmeleri yapılmasına karşın Şii lider, sert açıklamalar yaptı.
     Milislerin bir sözcüsü, ''Sadr'ın kentten çekilmeyeceğini ilan ettiğini ve adamlarından, ölünceye veya zafere kadar savaşmalarını istediğini'' söyledi.
     Sözcü Sadr'ın, Hz. Ali türbesi önünde toplanan taraftarlarına hitaben yaptığı konuşmada, ''Irak geçici hükümetinin istifasını talep ettiğini'' aktardı. Açıklamaya göre Sadr, bu hükümeti ''diktatör'' olarak niteledi.
     Sadr, kendisini dinleyen taraftarları ''ABD'ye hayır'' diye bağırırken, şunları söyledi:
     ''Diktatör, ajan hükümete, istifa etmesini tavsiye ederim. Bütün Irak halkı bunu istiyor. Bu kutsal kenti (Necef) terk etmeyeceğiz. Bu şehri, zafere değin veya şehit oluncaya değin savunacağız.''
     Ateşkes olması halinde bunun Necef ile sınırlı kalacağını da kaydeden Sadr, genel bir ateşkese karşı çıktı. Sadr, genel ateşkesin, kendisine bağlı milislerin silahlarını bırakmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmiş bir oyun olduğunu belirtti. Sadr, Necef dışındaki tüm taraftarlarından, savaşa devam etmelerini istedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:44

İLGİLİ HABERLER