Spor
  • 1.11.2011 00:25

SAĞLAM: HATALAR ORTADAN KALKACAK

Sağlam, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, zor bir mücadele olacağını bilerek Gençlerbirliği karşısına çıktıklarını belirterek, iyi başladıkları oyunun henüz ilk dakikalarındayken golü yakalamalarının kendilerine avantaj sağladığını söyledi.

Attıkları 2. golü de ''mükemmel ve jeneriklik'' diye nitelendiren Sağlam, ''İkinci yarıya çıktığımızda, rakibimizin üzerimize geleceğini bildiğimizden farklı bir oyun planı kurguladık. Ama maalesef daha oyuncular ısınmadan eksik kalmamız, işin farklı bir boyutuydu. Ama her şeye rağmen, uzatmalarla birlikte belki de 45 dakikadan fazla bir süre 10 kişi oynayıp, rakibe bilinçli bir pozisyon vermeyen takım olmamız bizim adımıza sevindiriciydi'' dedi.

Rakibin attığı golü, ''doldur boşalt yapılırken yakalanan bir avantaj'' diye yorumlayan Sağlam, ''Şu an 9 maç oynadık. 9 maçın 8'ini gol yiyerek bitirdik. Bu tabi ki bizim adımıza üzücü. Artık istediğimiz yerde olabilmemiz için mutlaka gol yemeden müsabakaları bitirmemiz lazım'' diye konuştu.

Sağlam, defans bölümünde bazı sıkıntıların olup olmadığı yönündeki soru üzerine, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Gaziantepspor'da iken de bazı futbolcular hata yapmasına rağmen, üzerine gittik. Şimdi onlar (A) Milli Takım düzeyinde oyuncular oldu. Özellikle Josep Boum'u ele alırsak, hem benim, hem de taraftarın çok sevdiği ve çok şey beklediği bir futbolcu. Mutlaka hatalar yapacak. Her hata yapanı kaldırıp bir kenara atarsak, bu işin içinden çıkamayız. Bu hafta birimiz, diğer haftalar diğeri hata yapacak. Ama gün gelecek ki, o hatalar ortadan kalkacak. Bunu açık net bir şekilde söyleyebilirim. Bunlar ortadan kalkınca da çok farklı bir takım ortaya çıkacak.

Lig boyunca yediğimiz gollerin hepsini irdelerseniz, yarısından fazlasının bireysel hatalardan kaynaklandığını göreceksiniz. Dolayısıyla bireysel hataları, Joseph Boum gibi ligdeki yeni oyuncular, oynadıkça giderecekler. Zaman zaman da tabi ki bizi yakacaklar. Bu da bir gerçek.''

Bu arada, Sağlam, basın toplantısına babasının yanında gelen, futbolculardan İlhan Özbay'ın oğlunu göstererek, ''Mustafa hep hafta başından beri forma giymek istiyor'' diye sevdi. Küçük Mustafa daha sonra mikrofonların bulunduğu bölüme davet edilince, ''İyi oynadık'' demesi basın mensuplarından alkış aldı.

Futbolculardan İlhan Özbay da yaptığı açıklamada, rakiplerinin kontratak bir oyun oynadığını, kendilerinin de rakiplerini aynı silahla vurarak ilk dakikalarda gol bulduklarını vurgulayarak, bunun da kendilerine avantaj sağladığını anlattı.

Futbolculardan Erman Özgür ise, karşılaşmanın oldukça zorlu geçtiğini belirterek, ''3 haftadır mağlubiyet talihsizlikleri sürüyordu. Bu maça, bu gidişe son vermek olarak baktık. Öte yandan da hafta arasında olmamıza rağmen, buraya gelen taraftarı mutlu etmek istiyorduk. Bunu başardığımız için sevinçliyim'' diye konuştu.

Bundan sonraki süreçte, galibiyet sevincini bir kenara bırakacaklarını ve gelecek maçlara yoğunlaşacaklarını dile getiren Erman, önümüzdeki hafta Galatasaray ile karşılaşacaklarını, deneyimli futbolcularının da katkısıyla bu maçtan 3 puan almaya çalışacaklarını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:39

İLGİLİ HABERLER