Gündem
  • 2.12.2021 15:14

Sahte doçent bütün rezilliklerini itiraf etti

Sahte doçent Zulâl Atalay Laçin’den pes dedirten itiraf! Yaptıkları ağızları açıkta bıraktı!

Zulâl Atalay Laçin isimli sahte doçent, tutuklandı. Savcıya yeniden ifade veren Laçin, yaptığı rezillikleri tek tek anlattı. Söyledikleri ağızları açıkta bıraktı. İşte haberin ayrıntıları..

Sahte doçent Zulâl Atalay Laçin’den pes dedirten itiraf! Yaptıkları ağızları açıkta bıraktı!

Zulâl Atalay Laçin, sahte doçentlik belgesiyle Aksaray Üniversitesi'nin Profesörlük kadrosuna atanmış, yaklaşık 2 hafta sonra bu durum ortaya çıkınca da görevden alınarak tutuklanmıştı.

Laçin polis ve savcılıkta verdiği ifadesinde belgelerinin sahte olmadığını ısrarla savunmuş ve kendisine iftira atıldığını iddia etmişti.

Hürriyet'in haberine göre; Laçin'in sadece doçentlik belgesinin değil master ve doktora belgesinin de sahte olduğunu duyurmuştu.Yaklaşık bir aydır cezaevinde olan Laçin, geçen hafta avukatları aracılığıyla savcılığa başvurdu ve "Tekrar ifade vermek istiyorum" dedi.

Bunun üzerine Laçin'in yeniden ifadesi alındı. Laçin ifadesinde her şeyi anlattı. "ODTÜ mezunu değilim, İngiltere'de master da yapmadım, doçent de değilim" dedi. Pişman olduğunu söyleyen Laçin'in Anadolu Üniversitesi'nin Açık Öğretim programı üzerinden iktisat eğitimi aldığı anlaşıldı.

Laçin bakıma muhtaç otistik çocuğunun olduğunu da söyledi. Laçin, Aksaray Üniversitesi'ne atandığı süreçle ilgili olarak o ay aldığı maaş da dahil olmak üzere 18 bin liralık zararı da karşıladı.

Savcılık bu ifade ve itirafların ardından soruşturmayı tamamladı. Laçin hakkında 'resmî belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla iddianame hazırlandı. İddianamede indirimlerle birlikte Laçin'in yaklaşık 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Güncellenme Tarihi : 2.12.2021 15:18

İLGİLİ HABERLER