Gündem
  • 29.1.2005 00:10

SALINCAKTAN DÜŞTÜĞÜ SANILAN ÇOCUĞUN KAFASINDAN KURŞUN ÇIKTI...

HÜSEYİN KAR
MERSİN - Mersin'de, salıncakta sallanırken kimliği belirsiz bir şahsın silahından çıkan kurşuna hedef olan 9 yaşındaki bir kız çocuğu, ölümle pençeleşiyor.


Alınan bilgiye göre olay, akşam saatlerinde Şevket Sümer Mahallesi 1933 Sokak 11 numaralı 2 katlı evin damında meydana geldi. Damdaki asma dalına kurdukları salıncakta 4 yaşındaki kardeşi ile birlikte sallanan Hatice Uluğ İlköğretim Okulu 2. Sınıf Öğrencisi Leyla Aydın (9), duyulan silah sesinin ardından bir anda acılar içinde yere yığıldı. Yanındaki kardeşinin çığlıklarına yetişen anne Peri Aydın, kızını kanlar içinde görünce hemen yakındaki bir sağlık ocağına götürdü. Salıncaktan düşerek kafasından yaralandığı sanılan çocuk, sağlık ocağındaki ilk müdahalesinin ardından Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada beyin röntgeni çekilen Leyla Aydın'ın kafasında 1 adet kurşun olduğu ortaya çıktı. Aydın, Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı.


Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Murtaza Büyükkınacı, Leyla Aydın'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtirken, kanamanın kontrol altına alınmasının ardından ameliyat edileceğini bildirdi. Bu arada anne Peri Aydın, kızını damda baygın vaziyette bulunduğunu anlatarak, "Duvarın dibinde yatıyordu. Hemen sağlık ocağına kaldırdık. Orada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Ben kafasını demire vurduğunu sanıyordum. Burada röntgeni çekilip doktorlar kafasında kurşun olduğunu söyleyince çok şaşırdım. İnanamadım böyle bir şeye" dedi. Küçük kızın babası Mehmet Aydın ise, olayı hastanede öğrendiğini belirtti.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.


 

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER