Dünya
  • 22.12.2020 18:58

Savcıya Paşinyan'ın tutuklama teklifi!.. Ermenistan'da ordu darbeye hazırlanıyor

Ermeni avukatlar Başbakan Paşinyan'ın tutuklanması için Ermenistan başsavcısı Artur Davtyan'a çıktı.
Yaklaşık 40 dakika süren toplantının ardından da bir açıklama yaptılar. Muhalefetteki Vatan Kurtuluş Hareketi Hukuk Komitesi Başkanı Artur Ghazinyan tarafından yapılan açıklamada; "Savcıya, 'Tarafsız gerekçeleriniz varsa, suçluluğumuz varsa, makul bir şüphemiz varsa, Başbakan Nikol Pashinyan'ın tutuklanmasına başvurur musunuz?'diye sorduk, Yanıt olumlu oldu, 'Evet,' dedi. şeklinde konuştu.

Muhalif avukat eldeki belgelerle kısa sürede Paşinyan'ın tutuklanması için savcıya dosya vereceklerini de açıkladı

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu karşısında yenilmesinin ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’a karşı ülkede süresiz protestolar başladı.

Paşinyan’ın görevinden istifa etmesi için ülkedeki muhalefet başkent Erivan’da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak gösteriler düzenledi.
Süresiz protesto kararı alan muhalefetin eylemleri çerçevesinde aldığı genel grev kararı uygulamaya girdi. Protestocular hükümet binası karşısına çadır kurdu.

Erivan’da polis sıkı güvenlik önlemi alsa da bazı protestocular, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı önünde eylem düzenleyerek, Paşinyan’ı istifaya çağırdı. Polis ile göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Bir grup protestocu Erivan-Vanadzor yolunu iş makineleri ve araçlarla kapattı. Göstericiler karşısında zor anlar yaşayan Paşiyan'ın korumaları, Başbakan'ı suikast tehdidinden dolayı, balistik katlanır çanta ile korudu.  

MUHALEFETİN BAŞBAKAN ADAYINDAN ORDUYA ÇAĞRI

Muhalefetin Başbakan adayı Vazgen Manukyan, Erivan’da düzenlenen protestoda yaptığı konuşmada, Ermenistan ordusunu ve polisi halkın yanında olmaya davet etti. Manukyan, güvenlik güçlerine seslenerek "Her saat önemli. Halkı meydanlarda bekletmeyin. Bize katılın." dedi.

Güncellenme Tarihi : 22.12.2020 19:08

İLGİLİ HABERLER