Gündem
  • 31.10.2023 11:39

SDG lideri Deyrizor'da pusuya düşürülüp öldürüldü

DEİR EZ-ZOR, Suriye (North Press) – Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) bir lider, Pazar günü Suriye'nin doğusundaki Deyrizor Valiliği'nin doğu kırsalındaki bir kasabada kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından vurulmasının ardından hayatını kaybetti.

Deyrizor kentinin 85 kilometre doğusundaki Abu Hamam kasabasının sakini Usame el-Jakhjakh, şunları söyledi: "Motosiklet kullanan kimliği belirsiz silahlı kişiler, lider 36 yaşındaki Muhammed Malik el-Jakhjakh'a ateş açtı.

North Press'e el-Jakhjakh'ın hemen öldürüldüğünü ve saldırganların Fırat Nehri'nin batı yakasına doğru kaçtıklarını söyledi.

Cumartesi günü Deyrizor'un doğu kırsalındaki Gharanij kasabasında motosiklete binen kimliği belirsiz kişilerce vurulan başka bir SDG'li bir kişi hayatını kaybetti, bir diğeri de yaralandı.  

Türk insansız hava aracı saldırısında öldürülen SDG komutanı gömüldü

MİT unutmadı! PKK/YPG'nin sözde tugay sorumlusu etkisiz hale getirildi -  Haberler Milliyet

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Derik (el-Malikiyah) şehrinin sakinleri, Pazar günü Türk insansız hava aracı saldırısında öldürülen Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) üst düzey bir komutanının cenazesine katıldı. 

Muhammed Şibli'nin cenazesine binlerce Derik ve kırsalı sakinleri, askeri ve sosyal figürler ve politikacılar katıldı.

SDG ile ABD öncülüğündeki Küresel Koalisyon arasında koordinatör olarak görev yapan Şibli, 27 Ekim'de Derik'teki evinde Türk insansız hava aracının saldırısı sonucu öldürüldü .

MİT unutmadı! PKK/YPG'nin sözde tugay sorumlusu etkisiz hale getirildi -  Haberler Milliyet

Shibli, IŞİD'e karşı birçok savaşta yer aldı. North Press'e konuşan bir kaynak, kendisinin 2014 yılında SDG ile Koalisyon ortak çabaları kapsamında IŞİD'e karşı yürütülen operasyonların koordinatörü olarak görevlendirildiğini söyledi.  

SDG Komutanı Muhyi el-Din Kherqi, North Press'e Türkiye'nin daha önce Şebli'yi hedef aldığını ve onu öldürdüğünü söyledi.

Mahalle sakinleri, Türkiye'nin bölgeye yönelik planları ve saldırılarıyla yüzleşme çağrısında bulundu.

 

Güncellenme Tarihi : 31.10.2023 11:54

İLGİLİ HABERLER