Gündem
  • 8.11.2012 16:41

Seçim öncesi Yenimahalle'yi parçalama operasyonu

MÜGE ÇEVİK
ANKARA -
Çetin, Meclis’te Ankara milletvekilleri ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile basın toplantısı düzenledi. Çetin, TBMM Genel Kurulu’ndaki Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında bu sabaha karşı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzalı önergeyle, AK Parti’li milletvekillerinin ve Yenimahallelilerin bile haberi olmadan Yenimahalle’nin paramparça edildiğini belirterek, önerge sahibinin aslında başbakan olduğunu söyledi. Önerge sahiplerine seslendiğini belirten Çetin, şunları söyledi:
“Bu önergenin namusu yok, ahlakı yok, saygısı yok, demokratik bir yanı yok. Bu önergenin sahibi ne yaparsan yap, bilmelisin ki, korkunun ecele faydası yok. Sen veda mektubunu son kurultayda okudun. Gün gelir defteriniz dürülür, gün gelir yaptıklarının, zenginleşmelerinin, saltanatının hesabı sorulur. Kendi sonunu kendin görmeye başladın. İzmir’de de aynı şeyi yaptın, kaybettin. Ders almadığın belli. İstediğin kadar, diktatörler gibi al cetveli eline sınırları çiz. Sonunda halk da seni çizecek ve yaptıklarının hesabı sorulacak. Bak, Başbakanlık önünde yurttaşlar kendini yakmaya başladı. Gör kurduğun barikatları. Halkın gücüne dayanamaz oldular. Halkın gücü yıktı; korktun. Ne yaparsan yap, sınırları nasıl çizersen çiz Yenimahalle de, Etimesgut da, Çankaya da, Ankara da bizim olacak.”
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, Yenimahalle’de 4 yılda yaptıkları hizmetlerin sadece Ankara’da de değil, Türkiye’de ses getirdiğini belirterek, “Hiçbir istem, veri, talep yokken bir gece yarısı Yüce Meclisin bir ilçenin siyasi ve ekonomik gücünü bir anda kesip atmasının siyasi değerlerle bağdaşmadığını düşünüyorum” dedi. Yaşar, bu kararın siyasi bir karar olduğunu söyledi.
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da, bu yapılanın ‘gece 3.5 operasyonu’ olduğunu belirterek, “Ankara’da hırsızlıklar en çok gece 03.30 ile 05.00’te yapılıyormuş; bu da gece 3.5 da geldi. Bu aslında Etimesgut ve Yenimahalle’nin rant alanına dönüştürülmesi projesini bir parçası. Semirmiş dolarları biraz daha semirsin diye yapıyorlar. Elde bir makas bir gece yarısı oturup kesip biçiyorlar, ‘buraları nasıl ele geçiririz’ zihniyeti bu. Ne yaparlarsa yapsınlar Etimesgut’u da, Çankaya’yı da, Ankara’yı da, Yenimahalle’yi de biz alacağız. Boşa debelenmesinler. Biz halkın ruhunu emmeye çalışan, ruh emicilerle mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:19

İLGİLİ HABERLER