Gündem
  • 22.10.2024 09:54

Şehit Sinwar'ın son anlarında çatıştığı mermiler Türk malı çaktı

İsrail askerlerinin sığınağı aradığı videolar sosyal medyada ortaya çıktı. Videolardan birinde, iki İsrail askeri, sol elinin işaret parmağı kesilmiş bir cesedin (iddiaya göre Yahya Sinwar'a ait) yanında duruyor. Bu arada CNN, haberinde, sol elinin beş parmağıyla ve daha sonra bir parmağının eksik olduğu videoları analiz ettiklerini söyledi.

Yahya Sinwar'ın otopsisini yapan baş patolog, CNN'e yaptığı açıklamada, Sinwar'ın kafasından vurularak öldürüldüğünü söyledi. 

Beyrut'taki bir hastanenin altında 500 milyon dolarlık altın ve para saklandığını iddia eden İsrail, kendini aştı. Basındaki haberlerde Tel Aviv yönetiminin Putin ve Erdoğan'ın görüşmesine odaklandığı belirtilirken, Hamas lideri Sinvar'ın yanındaki mermilerin İstanbul Bağcılar'da bir şirket tarafından üretildiği belirtiliyor.

İsrail basını gündemi değiştirdi: Yahya Sinvar Türk mermisiyle çatıştı

İSRAİL BASINI: YAHYA SİNVAR TÜRK MERMİSİYLE ÇATIŞTI

İsrail ekonomi gazetesi Globes ise, geçen hafta Gazze Şeridi'nin en güneyindeki Refah şehrindeki bir çatışmada öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar'ın bir Türk şirketinin ürettiği mermilerle çatıştığını yazdı.

İstanbul merkezli bir şirketin mermilerinin Hamas lideri Sinvar tarafından taşındığını kaydeden gazete, fotoğraf ve videolardan söz konusu tespitin yapıldığını aktardı. Adresi Bağcılar olarak görülen şirketin 65 ülkeye ihracat yaptığını belirten Globes, Türkiye'nin 2011 yılından sonra sınır dışı edilen birçok Hamas liderini ağırladığını savundu.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2024 10:00

İLGİLİ HABERLER