Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 6-8 Ekim’de yaşanan ve Türkiye’nin hemen hemen her iline yayılan Kobani olayları ile ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu’nun, “Kamu Barışına Karşı İşlenen Suçlar” bölümündeki 214/2’nci maddesinde “Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silahlandırarak, tahrik etmek" suçundan yürütüldüğü belirtildi.
Öte yandan, savcılığın Demirtaş’ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar vermesi durumunda dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunacağı kaydedildi. Davanın açılması durumunda Demirtaş hakkında 24 yıla kadar hapis cezası isteneceğine de dikkat çekildi.
DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 6- 8 Ekim 2014’teki Kobani olayları nedeniyle soruşturma başlattığı ortaya çıktı.
Demirtaş hakkındaki soruşturmanın yeni olmadığını belirten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, soruşturmanın halen devam ettiğini ve Cumhuriyet Savcıları’nın konu ile ilgili delil toplama çalışması sürdürdüğünü söyledi. Başsavcı Solmaz, soruşturmanın sonucunda herhangi bir suç unsuru bulunması durumunda SELAHATTİN DEMİRTAŞ hakkında fezleke hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulmak üzere adalet bakanlığı’na gönderileceğini kaydetti.
Demirtaş hakkında 2014 yılında başlatılan soruşturmanın Türk Ceza Kanunu’nun 214/2 maddesinde düzenlenen ’Halkın bir kısmını diğer kısmına karşı silahlandırarak, birbirini öldürmeye tahrik etmek’ suçu kapsamında sürdürüldüğü öğrenildi. Türk Ceza Kanunu’nun belirtilen maddesindeki suçu işleyenler hakkında 15 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Yargı kaynakları soruşturmada Demirtaş’ın suçu işlediğine dair yeterli kanıt bulunması halinde dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulacağını, suç unsuru bulunmaması halinde ise takipsizlik kararı verileceğini belirtti.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:06