Gündem
  • 10.10.2024 10:13

Siyonistlerin %61'i İsrail'de kendini güvende hissetmiyor

Siyonistlerin %61'i güvende hissetmiyor

Siyonist bir televizyon kanalının yaptığı araştırmaya göre, yerleşimcilerin büyük çoğunluğu işgal altındaki Filistin topraklarında kendilerini güvensiz hissediyor.

Filistin medyasının pazartesi sabahı yaptığı ankete göre, Siyonistlerin yüzde 35'i de İsrail rejiminin Filistin direniş hareketi Hamas'la savaşı kaybettiğine inanıyor.   

Ankete katılanların yüzde 61'i işgal altındaki Filistin'de güvende olmadığını söylerken, yerleşim yerlerinde yaşayan Siyonistlerin yüzde 41'i orduya güvendiğini belirtti.

Ankette ayrıca Siyonistlerin yüzde 86'sının savaş sona erdikten sonra bile Gazze yakınlarındaki yaşam alanlarına dönmeye hazır olmadığı ortaya çıktı.

Daha önce medya kaynakları, İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırımcı savaşının ilk 6 ayında, Filistinli ve Lübnanlı direniş gruplarının misilleme saldırılarından korkan yarım milyondan fazla Siyonist'in işgal altındaki toprakları terk ederek yurtdışına kaçtığını bildirmişti.

Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı iktidar koalisyonunun içinde bulunduğu olumsuz koşullara ve iç bölünmelere değinen uzmanlar, bu rejimin geleceğinin karanlık olduğunu ve işgal altındaki Filistin topraklarından Siyonistlerin daha fazla göç etmesini ve çöküşünü beklemek zorunda kaldığını söylüyor.


 

Daha önce Siyonist rejime ait "Zaman" gazetesi, Gazze’ye karşı yürütülen savaşın ilk 6 ayında 550 bin Siyonistin işgal altındaki toprakları terk ederek başka ülkelere gittiğini bildirmişti.

Güncellenme Tarihi : 10.10.2024 10:32

İLGİLİ HABERLER