Son 2 haftada 3 milyon 800 bin araç denetlendi

1 dk okuma
Son 2 haftada 3 milyon 800 bin araç denetlendi

Hızlı Özet

Haftalık trafik denetim raporu: 3 milyon 800 bin araç denetlendi

1 Ocak-14 Mart 2025 tarihleri arasında polis ve jandarma ekiplerince yapılan trafik denetimlerine ilişkin veriler paylaşıldı.

Helikopter ve drone destekli denetimlerde 33 bin 770 araca/sürücüye işlem yapıldığını kaydedilirken, "Şehiriçi ve şehirlerarası karayollarında trafik ihlallerini önlemek amacıyla, trafik yoğunluğunun ve kaza riskinin arttığı yol güzergâhlarında helikopter ve drone gibi hava taşıtlarını trafik denetimlerimizde etkin bir şekilde kullanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Hız ihlali ilk sırada geliyor

Ayrıca, 6-13 Mart 2025 tarihleri arasında toplam 3 milyon 791 bin 624 aracın denetlendiği belirtildi.

Bu süreçte;

Çakar kullanılan 44,

Hız ihlalinde bulunan 152 bin 941,

Periyodik muayenesi yaptırılmamış 34 bin 213,

Emniyet kemeri kullanmayan 31 bin 80,

Sürücü belgesiz araç kullanan 19 bin 385 ve

Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 230 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte;

Trafikte güvenliği sağlamak için toplam 566 bin 903 araca/sürücüye işlem yapıldığı belirtilirken, denetimlerin kesintisiz devam edeceği vurgulandı.

Bu haber 618 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan AK Parti yönetimini uyardı.. Dikkatli olan kritik ve hassas bir sürece giriyoruz
Gündem

Erdoğan AK Parti yönetimini uyardı.. Dikkatli olan kritik ve hassas bir sürece giriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısı yaklaşık üç saat sürdü. Toplantıda İdari ve Mali İşler Başkanlığı'nın sunumunun ardından AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama dönemine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Habervitrini12249 Görüntüleme
İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?
Gündem

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?

Balkanlardan gelen soğuk hava Türkiye’yi etkisi altına alırken, uyarılar peş peşe sıralandı. Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, İstanbul’da 3 gün boyunca sağanak etkisinin süreceğini belirterek “Cumartesi, pazar yağış artık etkisini kesiyor ve sıcaklıklar artacak” dedi. Tek, eylülün 20'sinden sonra yeniden havaların serinleyeceğini belirtti. Öte yandan Ankara Valiliği ise yarın kentte şiddetli sağanak beklendiğini açıklayarak uyardı.

Habervitrini13542 Görüntüleme
İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü
Gündem

İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü

Ekrem İmamoğlu, 19 Mart 2025'te gözaltına alınmış; içinde para taşındığı iddia edilen valizlerin görüntülerini içerdiği belirtilen güvenlik kamerası görüntüleri şaibeli biçimde yok edilmişti.

Habervitrini10203 Görüntüleme
HÜRKUŞ-II envantere giriyor
Gündem

HÜRKUŞ-II envantere giriyor

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği HÜRKUŞ-II, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmeye hazırlanıyor. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rafet Dalkıran, HÜRKUŞ-II ve HÜRJET'in uçuşlarına katılırken, Görgün HÜRKUŞ-II'nin son testlerinin tamamlandığını ve ilk uçakların kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.

Habervitrini13669 Görüntüleme