Yaşam
  • 19.7.2006 11:27

SON 3 AYDA TRAFİK KAZALARINDA BİN 30 KİŞİ ÖLDÜ

ANKARA - Son üç ayda meydana gelen trafik kazalarında bin 30 kişinin öldüğü bildirildi.
     Yetkililer, yaz tatili boyunca trafik yoğunluğuna bağlı olarak kazaların arttığına dikkati çekerek, sürücüleri kurallara uymaları, aşırı sıcaklarda yola çıkmamaları, sık mola vermeleri konusunda uyardı.
     Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığının verilerine göre, Nisan ayında 49 bin 100 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 213 kişi öldü, 9 bin 585 kişi yaralandı. Mayıs ayında meydana gelen 54 bin 243 trafik kazasında ise 322 kişi yaşamını yitirirken 11 bin 35 kişi yaralandı. Haziran ayında meydana gelen kazalarla ilgili ayrıntılar henüz açıklanmazken, 495 kişinin kazalarda yaşamını yitirdiği belirtildi.
     Trafik Hizmetleri Başkanlığı yetkilileri, yaz mevsimi süresince tarımsal faaliyetlerin arttığını, yurtdışından tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen vatandaşlar ile turist sayısında artış olduğunu kaydettiler. Okulların tatile girmesi, öğrencilerin ailelerinin bulunduğu illere dönmesi, vatandaşların piknik yapmak amacıyla günübirlik mesire yerlerine gidiş-dönüş yapmaları, festival ve diğer kültürel etkinlikler nedeniyle de başta şehirlerarası yollar olmak üzere trafiğin yoğunlaştığını hatırlatan yetkililer, yaz aylarında nem oranı ile aşırı sıcakların yüksek seviyelere ulaşmasının insan fizyolojisi ve psikolojisini etkilediğini bildirdiler.
     Sürücülerin yaz aylarında daha dikkatli olmasını isteyen yetkililer, sürücülerin, gidecekleri yere bir an önce ulaşma isteği ile şerit ihlali, aşırı hız, yakın takip, hatalı sollama başta olmak üzere birçok kural ihlali yaptıklarını söylediler. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:18

İLGİLİ HABERLER