Gündem
  • 15.8.2024 13:00

Son bir haftada 73 terörist öldürüldü

Millî Savunma Bakanlığı Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda, Ankara'da düzenlenen Irak ile "Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması" toplantısında terörle mücadele, hudut güvenliği, askerî ilişkiler ve bölgede yaşanan gelişmelerin ele alınacağı bildirildi. 2019 yılında temeli atılan bu işbirliği kapsamında, Irak PKK'yı ilk defa "ortak tehdit" olarak tanımlamıştı. Bugün dördüncüsü düzenlenen toplantıda da benzer konuların görüşülmesi planlanıyor.

TERÖRLE MÜCADELE HAREKÂTI

Kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil,

- Son bir haftada 73,

- 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise, 845’i Irak’ın, 880’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 1.725 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. 

HUDUT GÜVENLİĞİ

Cumhuriyet tarihimizin en etkin tedbirleri ve çok yönlü güvenlik sistemleriyle kesintisiz bir şekilde korunan hudutlarımızda;

- Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 529 şahıs yakalanmıştır. 1383 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 11’i terör örgütü mensubudur.

- Böylelikle, 01 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 8.336’ya yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 69.331 olmuştur.

Ayrıca, geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan
1 PKK’lı terörist Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur.

BÖLGESEL VE KÜRESEL BARIŞ VE İSTİKRARA KATKILAR / İKİLİ İLİŞKİLER

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; ikili ilişkiler ve uluslararası misyonlar kapsamında farklı coğrafyalarda başarıyla görev yapmaya; dost ve müttefik ülkelerin haklı davalarına destek olmaya, bölgesel ve küresel barış ve istikrara önemli katkılarda bulunmaya devam etmektedir.

Güncellenme Tarihi : 15.8.2024 13:12

İLGİLİ HABERLER