Gündem
  • 14.1.2022 23:59

Süleyman Sazak MHP 'beni çok üzdü' deyip istifa etti! Mansur Yavaş’tan teklif gelirse...

Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın oğlu, MHP eski milletvekili Süleyman Servet Sazak MHP'den istifa etti. Sazak "Mansur Yavaş’tan size bir teklif gelirse nasıl bir adım atarsınız?" sorusuyla ilgili konuştu.

İkinci Milliyetçi Cephe Hükümeti'nde MHP'den Gümrük ve Tekel Bakanı olan Gün Sazak'ın oğlu, MHP Eskişehir eski milletvekili Süleyman Servet Sazak MHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Sazak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TÜRK milliyetçisinin, yegane hassasiyeti bölücü terör mü? Dilimiz, töremiz, ahlakımız, estetiğimiz, ekonomimiz yok ediliyor, ne GAM. MHP üyeliğinden istifa ettim, saygılar" ifadelerini kullandı.

Süleyman Servet Sazak MHP üyeliğinden istifa etmesinin ardından Halk TV'ye konuştu. Sazak, “Ülkenin gidişatını her anlamda beğenmiyorum. Beğenilecek bir tarafı yok. Ahlaki olarak da, siyasi olarak da, ekonomik olarak da beğenilecek bir tarafı mı kaldı? Milliyetçi Hareket Partisi’nin buna destek vermesi beni çok üzdü” dedi.

"Baba partisinden istifa etmek kolay değil"
2002 yılından beri MHP’ye hep muhalefet ettiğini aktaran Süleyman Sazak, “Bunu da her zaman ortaya koydum. Bir insan için baba partisinden bir anda istifa etmek kolay bir şey değil. 2 gün evvel E-Devlet üzerinden istifa ettim. Ancak biraz düşündüm ne yapmam gerektiğini” ifadelerini kullandı.

"Partiyi boşalttılar"
“İstifa öncesi de sonrası da benim herhangi bir parti ile bağlantım olmadı” ifadelerini kullananan Sazak, “Memleketin gidişatı bir tavır koymayı gerektirdi. Türk milliyetçiliğinin nasıl olması gerektiğiyle ilgiliydi tavrım. Ahlaki, hukuki, siyasi ve ekonomik olarakta ülkede beğenilecek bir durum kalmadı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu duruma destek olmasını anlayamıyorum. Partinin sahibi olanlardandım. Ancak baktım ki sahipliğimiz kalmamış. Bazı şeyler tanıdığım kimse kalmadı. Partiyi boşalttılar” dedi.

"Bir planım yok"
“İyi Parti’ye geçmeyi düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorumuza Sazak, “Şu an emekli bir insanım bir şey yapar mıyım bilmiyorum. Planım yok” diyerek yanıt verdi. “Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’tan size bir teklif gelirse nasıl bir adım atarsınız?” sorumuza ise Sazak, “Mansur arkadaşım. Gel beraber gezelim derse tabiki destek olurum” diye konuştu.

Genel başkanlığa aday olmuştu

Bir dönem MHP genel başkanlığına aday da olan Süleyman Sazak, bir süredir parti yönetimine muhalefeti ile biliniyordu. Babası Gün Sazak, MHP Genel Başkan Yardımcısı iken 27 Mayıs 1980'de eşi ile gittiği bir ziyaretten dönüp arabadan eşyalarını indirirken Dev-Sol tarafından öldürülmüştü

Güncellenme Tarihi : 14.1.2022 21:59

İLGİLİ HABERLER