Dünya
  • 14.6.2024 00:07

Sunak'ın sarılması Meloni'yi rahatsız etti

Rishi Sunak, G7  zirvesinde diğer dünya liderleriyle birlikte İtalyan mevkidaşı ve en büyük hayranı Giorgia Meloni ile bugün yeniden bir araya geldi.

Resimlerde, Puglia'daki zirvede bir zeytin ağacının gölgesinde birbirlerini sıcak bir şekilde selamlayan ikilinin yüzü gülüyordu.

Sunak, Meloni'nin ellerini sıktı ve oturma görüşmeleri öncesinde ABD başkanı Joe Biden ve Fransa cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da bulunduğu bir grupta dururken birlikte şakalaşıyormuş gibi göründüler .

Bebek pembesi bir takım elbise giyen Meloni, Biden ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i karşılarken  , fotoğraf çektirirken resmi olarak ellerini sıkarken daha az hevesli görünüyordu.

Meloni ve Macron arasında da işler soğuk görünüyordu. İkili nazik davrandı, ancak ilk selamlaşmalarının ardından kısa süre sonra birbirlerinden uzaklaştılar; Macron diğer liderlerin yanında onun yerini almaya giderken Meloni'nin ifadesiz bir yüzü vardı.

G7 zirvesi, Macron'un, Avrupa parlamentosu seçimlerinde Meloni'nin partisinin çok daha fazla ortak noktaya sahip olduğu Fransa'nın sağcı milliyetçi partisi tarafından yenilgiye uğratılmasının ardından bu hafta evinde erken seçim çağrısı yapmasının ardından geldi.

Buna karşılık Sunak ve Meloni'nin dostluğu, 2022'de göreve geldiklerinden bu yana birkaç gün arayla gelişti ve İngiltere Başbakanı'nın sözcüsü Aralık ayında "açıkça iyi anlaştıklarını" söyledi.

MELONİ RAHATSIZ OLDU

Zirve öncesi liderler kamera karşısına geçerek poz verdileri. İngiltere Başbakanı Sunak'ın samimi selamlaşması, İtalya Başbakanı Meloni'yi rahatsız etti. Meloni, Sunak'a "Sunak iyi misin?" diye tepki verdi.
 

Güncellenme Tarihi : 14.6.2024 00:31

İLGİLİ HABERLER